Weekend Festivalin päätähti ja järjestäjä ilmiriidassa: heitettiinkö artistia kivellä? ”En aio soittaa heille tulevaisuudessa”

Weekend Festivaleilla esiintynyt deadmau5 on ruotinut festareiden järjestäjiä sosiaalisessa mediassa ankarin sanankääntein.

Deadmau5 kirjoittaa Twitterissä Weekend Festivalin päättyneen hänen osaltaan ikävästi.

6.8.2017 14:09

Kuten Ilta-Sanomat aikaisemmin kertoi, niin Weekend Festivalin pääesiintyjä deadmau5 kertoi sosiaalisessa mediassa keikkansa jälkeen, että festarit päättyivät hänen osaltaan ikävästi.

– Anteeksi, että keikka loppui lyhyeen. Joku heitti minua kivellä. Tiedän, että suomalaiset ovat tätä parempia, artisti kirjoitti lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä twitterissä.

Twiitti on saanut aikaan melkoisen somemyrskyn, jonka seurauksena osa tähden faneista on uhannut boikotoivansa tulevaisuudessa festivaalia.

Sorry I had to cut it short, some fuckwit hit me with a fucking rock. Awesome. I know Finland is better than that. Find that asshole.— dead mow cinco (@deadmau5) 5. elokuuta 2017

Katso twiitti myös tästä.

– Se oli nyrkinkokoinen kivi, artisti tähdentää Twitterissä ja kuvailee välikohtauksen olleen syy hänen keikkansa keskeytykseen.

Ilta-Sanomat tavoitti Weekend Festivalin tiedottajan Tomi Lindblomin heti keikan jälkeen, joka kertoi kanadalaistähden vetäneen täyden setin.

– Fakta on se, että keikka ei keskeytynyt eikä ainakaan keskeytynyt kivenheittoon, järjestäjiltä vahvistuksen saanut Lindblom korosti.

Deadmau5:n oli määrä esiintyä kello 23.00-00.00. Lindblomin mukaan mies veti sovitun tunnin setin ja lopetti 15 minuuttia suunniteltua aiemmin, koska hän oli halunnut nousta lavalle 15 minuuttia etuajassa.

Deadmau5 on jatkanut Twitter-tilillään rajua ryöpytystä festivaalin järjestäjistä, eikä tähti aio omien sanojensa mukaan enää koskaan esiintyä Weekend Festivaleilla.

– En aio soittaa heille tulevaisuudessa, eikä aio kukaan muukaan esiintyjämme, artisti puhisee Twitterissä ja haukkuu järjestäjiä lapsellisiksi.

These guys are completely out of line. I won't be playing for them in the future, nor will any of our acts. They're children. https://t.co/oduyHXLhzZ— dead mow cinco (@deadmau5) 6. elokuuta 2017

Katso twiitti myös tästä.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom sanoo Ilta-Sanomille seuranneensa artistin twiitistä noussutta kohua ihmeissään.

– Järjestäjän näkökulmasta hänen keikallaan ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Hän halusi väenvänkään aloittaa etuajassa ja veti täysimittaisen keikan, Lindblom sanoo.

Lindblom kertoo Weekend Festivalia järjestävien tahojen selvittäneen deadmau5:n väitettä häntä rintakehään lentäneestä kivenmurikasta, mutta kukaan järjestäjistä ei ollut nähnyt tapahtunutta.

– Emme kiistä, että näin olisi käynyt, mutta asiasta on keskusteltu järjestäjien kanssa, enkä ole löytänyt ketään, joka olisi nähnyt tämän. Kukaan järjestäjistä ei nähnyt, että artistia olisi heitetty kivellä, Lindblom sanoo ja jatkaa.

– Mutta jos artisti näin sanoo, niin emme kiistä, etteikö näin olisi tapahtunut. Emme kuitenkaan ole itse nähneet tilannetta.

Deadmau5:n, oikealta nimeltään Joel Zimmermanin, tavaramerkki on hiiren päätä muistuttava päähine.

Lindblom kertoo deadmau5:n olleen hyväntuulinen ja viettäneen keikkansa jälkeen aikaa backstagella muiden artistien kanssa. Tähti ei ollut maininnut sanallakaan mahdollisesta yleisöstä heitetystä kivestä.

– Siellä hän juhli muiden esiintyjien kanssa hyvillä mielin. Ei sulkeutunut omiin oloihinsa, eikä hän tullut missään vaiheessa sanomaan, että häntä on heitetty kivellä tai että häneen olisi sattunut. Jos hän olisi tällaista tullut sanomaan, niin olisimme suhtautuneet tietenkin asiaan vakavasti ja lähteneet selvittämään kuka kiven heitti.

Tähti itse, tai tämän edustajat, eivät myöskään ole olleet keikan jälkeen yhteydessä Weekend Festivaliin.

– Mitään vaateita ei ole esitetty, ei tehty reklamaatiota, eikä pyydetty laastariakaan keikan jälkeen, Lindblom sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?