Jättääkö Martina Aitolehti Miss Helsinki -kisan pahoinpitelyepäilyn takia? Näin hän kommentoi yllätyspäätöstään - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättääkö Martina Aitolehti Miss Helsinki -kisan pahoinpitelyepäilyn takia? Näin hän kommentoi yllätyspäätöstään

Martina Aitolehti ilmoitti siirtyvänsä syrjään Miss Helsinki -kisoista kymmenen vuoden jälkeen.

4.8.2017 15:28

Miss Helsinki -kisan järjestäjä Martina Aitolehti paljasti yllättäen siirtyvänsä sivuun kisasta tämän vuoden jälkeen.

Hänen työtään jatkaa kisan vuonna 2015 voittanut Rosanna Kulju.

– Sain kisasta useita ostotarjouksia, mutta en suostunut niistä mihinkään, Martina kertoo.

Kymmenen vuotta Miss Helsinki -kisaa emännöinyttä Aitolehteä epäillään tällä hetkellä kahdesta pahoinpitelystä sekä laittomasta uhkauksesta.

Epäillyn pahoinpitelyn uhreja on kaksi, joista toinen on Miss Helsinki -kisan vuonna 2010 voittanut Sofia Belórf.

Liittyykö kisasta syrjään siirtymisesi pahoinpitelyepäilyyn?

– No ei mitenkään, ei mitenkään, Aitolehti vastaa.

Aitolehti on aiemmin kertonut IS:lle olleensa osapuolena kahakassa, joka tapahtui The Weekndin keikan vip-teltassa. Hän on kertonut ”ottaneensa Belórfista äidillisen otteen.”

Miss Helsinki -kisassa ei hyväksytä väkivaltaa. Vuoden 2016 voittaja Jessica Ruokola joutui pahoinpitelyn uhriksi ja menetti kruununsa.

– Minua epäillään, tuomiota ei ole tullut vielä. Tätä voi kysyä uudestaan, jos sieltä koskaan mitään (tuomiota) tulekaan, Aitolehti kommentoi.

Aitolehti erosi puolisostaan Stefan Thermanista kesäkuussa. Tällöin Therman vahvisti asian. Aitolehti ei suostunut kommentoimaan eroa, vaan kehotti kysymään asiaa Thermanilta.

Muutama viikko sitten Aitolehti julkaisi herkän yhteiskuvan Thermanin kanssa.

– En ole sinkku, Martina vahvistaa nyt IS:lle.

– Periaatteessa minun yksityisasiani eivät kuulu lehtien palstoille. Eiköhän sieltä sosiaalisesta mediasta voi jokainen päätellä, miten asiat on, Martina sanoo.

Miss Helsinki -kisasta luopuminen ei ollut lopulta vaikea päätös.

– Aika aikaansa kutakin. Olen jo vuosia miettinyt, että mitä jos jäisin pois. Rosannan kanssa puhuttiin tästä jo ennen viime vuoden loppua, Aitolehti paljastaa.

Nyt menevä nainen aikoo keskittyä haaveidensa toteuttamiseen.

– Haluan keskittää energiani nyt uusiin hyvinvointialan yrityksiini. Enempää en voi niistä tässä vaiheessa kertoa, Martina vihjaa.

Hän ei myöskään ole huolissaan Miss Helsinki -kisan tulevaisuudesta.

– Rosanna on todella äidillinen. Hän on harvinaislaatuisen ahkera nuori nainen, joka ottaa vastuun työstään. Olen sataprosenttisen varma, että Miss Helsinki -kisa jää hyviin käsiin.

Miss Helsinki –kisa juhlii nyt kymmenettä vuottaan. Kisan järjestäjänä Aitolehti halusi juhlavuoden kunniaksi keksiä jotakin repäisevää. Idea All Stars -kaudesta syntyi.

– Tiettyjä haasteita prosessissa oli, koska halusimme oikeasti hyvän porukan ja kunnollisia tyttöjä. Se toi haasteita, Aitolehti kertoo.

Miss Helsingin kruunusta kisaa yhdeksän kilpailijaa. Neljä heistä on ollut kilpailussa mukana aikaisemmin, ja loput viisi valittiin yleisen haun kautta.

– Viime metreillä kymmenes tyttö sai opiskelupaikan. Olin itse niin kiireinen, että ajattelin, että nyt mennään yhdeksällä kilpailijalla, Aitolehti kertoo.

Voittajalta vaaditaan paitsi ulkonäköä, myös luonnetta ja persoonaa.

– Viime vuosina on ollut niin paljon kaikenlaista häslinkiä, että nyt haluamme oikeasti hyvän tytön. Voittajan täytyy olla järkevä, kunnianhimoinen ja hyvä roolimalli.

Palkinnoksi Miss Helsinki saa rahapalkinnon, tuotelahjoja ja työtarjouksia.

– Tänä vuonna on ihan rahapalkinto. Lisäksi tytöt saavat duunia ja paljon kaikennäköisiä tuotteita. Tämän kokemuksen kautta he saavat avaimet käteensä, toivottavasti he osaavat käyttää ne.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?