Simo Silmu avautuu Me Naisissa alkoholinkäytöstään – täysraittius oli liian suuri haaste: ”piti nostaa kädet pystyyn ja todeta, että en pysty” - Viihde - Ilta-Sanomat

Simo Silmu avautuu Me Naisissa alkoholinkäytöstään – täysraittius oli liian suuri haaste: ”piti nostaa kädet pystyyn ja todeta, että en pysty”

Simo Silmu ei ole pystynyt jättämään alkoholia täysin. Keikat solisti on hoitanut selvänä jo kaksi vuotta.

Simo Silmu on keikkaillut selvänä jo viimeiset kaksi vuotta.­

3.8.2017 7:49

Yölintu-yhtyeen solisti Simo Silmu, 39, avautuu tuoreen Päivi-vaimonsa kanssa Me Naisissa nykyisestä alkoholinkäytöstään.

Hän myöntää haastattelusta, ettei ole kyennyt luopumaan alkoholista kokonaan, vaikka ensin niin ajatteli. Kuitenkin keikat ovat hoituneet selvänä jo kaksi vuotta.

– Aluksi vannoin joka paikassa, ettei minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin täysraittius. Pitkään ajattelin, että pystyn siihen kyllä. Toiset pystyvätkin, mutta minun piti loppujen lopuksi nostaa kädet pystyyn ja todeta, että en pysty, simo kertoo Me Naisille.

Tällä hetkellä Silmu on voiton puolella painiottelussa alkoholinkäyttönsä kanssa. Päivi-rakas onkin Me Naisten mukaan suurena tukena Silmun taistelussa.

– Sitten kun sulla loppuu tahto, mulla riittää vielä tahtoa, Päivi sanoo.

– Varmaan tärkeintä on kuitenkin se, että teimme jo ennen hoitojaksoa yhteisen päätöksen siitä, että meille juominen ei ole tabu. Simo ei salaa sitä minulta, ja minä saan puhua ja kysyä päin naamaa, hän jatkaa.

Simo Silmun alkoholinkäyttö on nykyään hallinnassa.­

IS:n tietojen mukaan syksyllä 2012 mies hakeutui katkaisuhoitoon ja palasi katkaisujakson jälkeen keikkalavoille, mutta jäi uudelleen sairauslomalle huhtikuussa 2013 saadakseen itsensä kuntoon.

Syksyllä 2015 Yölintu-yhtye joutui perumaan useita keikkoja Silmun terveysongelmien takia. Lokakuun alussa Silmu myönsi esiintymisen keskeytyneen hänen humalatilansa takia.

Tänä kesänä Yölintu teki paluun uransa pisimmältä levytystauolta. Kesäkuussa julkaistu single kantaa nimeä Ajopuu.

Yhtyeen edellinen Minne maailma kuljettaa -levy julkaistiin neljä vuotta sitten.

– Kokonaista levyä valmistellaan ja tehdään lisää äänityksiä, aina kun kesän tiiviiltä keikkatahdilta ehditään, Silmu kertoi aiemmin.

Silmu erosi entisestä vaimostaan vuonna 2014. He ehtivät olla naimisissa kolme vuotta.

Simo Silmu ja Päivi-rakas kirjoittavat yhteistä Päivin silmukat -blogia, jossa pari on kertonut arjestaan. Päivi on kirjoittanut blogissa parin tunteneen toisensa jo vuosikausien ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?