Prinssi Philip suoritti viimeiset velvollisuutensa ennen eläkkeelle jäämistään – 22 219 tilaisuutta uran aikana - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinssi Philip suoritti viimeiset velvollisuutensa ennen eläkkeelle jäämistään – 22 219 tilaisuutta uran aikana

Sotilaat tervehtivät Edinburghin herttuaa Buckinghamin palatsin ulkopuolella.

2.8.2017 20:21

Prinssi Philip tervehti kuninkaallisen merijalkaväen sotilaita viimeisessä julkisessa tehtävässään, ennen kuin luopuu kuninkaallisista velvollisuuksistaan, BBC raportoi.

96-vuotias Edinburghin herttua ilmoitti toukokuussa jäävänsä eläkkeelle oltuaan vuosikymmeniä kuningatar Elisabetin tukena ja hoidettuaan omia hyväntekeväisyyskohteitaan, sekä nimeään kantavia organisaatioita.

Prinssi osallistui uransa aikana 22 219 tilaisuuteen vuodesta 1952 alkaen.

Vaikka prinssi vetäytyy pois virallisista tehtävistä, hovi on kertonut, että hänet saatetaan silti nähdä tulevaisuudessa joissain tapahtumissa kuningattaren rinnalla.

Kuningatar Elisabetin julkiset tehtävät jatkuvat normaalisti.

Tapahtumaan osallistunut alikersantti Jamie Thompson, 31, kuvaili päivää historialliseksi.

– Tämä on herttuan viimeinen kuninkaallinen tehtävä ja me olemme osa sitä. Merijalkaväen sotilaat ovat osa sitä. Tämä on meille suuri kunnia.

Herttua tervehti sotilaita, jotka marssivat hänen ohitseen. Lopuksi herttua kohotti hattunsa ilmaan ja vastaanotti kolme hurraa-huutoa.

Aiemmin päivällä Lady Myra Butter, joka on tuntenut prinssi Philipin 8-vuotiaasta saakka, kertoi radiossa herttuan olleen lapsuudessaan “normaali nuori poika ja aina täynnä yllätyksiä ja iloa.”

– Me rakastimme sitä, kun hän tuli käymään luonamme.

Herttuan tulevaisuudensuunnitelmista Lady Butter esitti valistuneen arvion:

– Ei hän minnekään katoa. Silti jokainen meistä tulee kaipaamaan häntä todella paljon. Hän on ollut oikea peruskallio kaikkien meidän elämässä. Sellaisena hän pysyy. Olemme todella onnekkaita, että meillä on hänet.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?