Katso video! Red Hot Chili Peppers fanitti Jokereita Vantaalla – laukoi erikoisia neuvoja joukkueelle: ”Kulkuset kypärään”

Puolet Red Hot Chili Peppersistä lämmitteli lauantaista Helsingin-konserttia varten katsomalla jääkiekkoa Vantaalla – ja pudottamalla kiekkokauden avauskiekon.

29.7.2017 8:43

– Tämä oli paras jääkiekko-ottelu, jonka olen koskaan nähnyt heinäkuussa, Red Hot Chili Peppers -yhtyeen rumpali Chad Smith sanoi IS:lle eilen illalla Vantaalla.

– Tämä on myös ainoa ja ensimmäinen, hän tarkensi.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia neuvoja yhtyeellä oli Jokereiden pelin parantamiseksi!

Kotimaassaan Yhdysvalloissa hänet tunnetaan paitsi muusikkona, myös ”kaksoisolentonsa”, näyttelijä Will Ferrellin kanssa hyväntekeväisyystempauksia harrastavana koomikkona.

Yhdysvaltalaisvieraat seurasivat Jokerien harjoitusottelua yhdessä Jari Kurrin kanssa.

Smithin huumorintaju näyttäytyi eilen Tikkurilan jäähallissa Vantaalla, kun hän ja bändikaveri, kitaristi Josh Klinghoffer seurasivat KHL-joukkue Jokerien harjoitusottelua kiinalaista Red Star Kunlunia vastaan.

– Olemme valmiita pelaamaan, hän ilmoitti Jokerien urheilupomo Jari Kurrille.

Viime syyskuussa, Red Hot Chili Peppersin edellisen Suomen-vierailun aikaan, Smith ja Klinghoffer olivat jäällä Kurrin kokoaman Jokerit All Starsin kanssa. Kurrin lisäksi siihen kuuluivat muun muassa ex-kiekkoilijat Juha Lind ja Sami Wahlsten sekä artistit, JVG:n VilleGalle ja Atomirotan Rane Raitsikka.

Jari Kurri isännöi innokkaita vieraita.

Nyt paikka löytyi kuitenkin katsomosta. Siellä, Tikkurilan jäähallin aitiossa he tapasivat muun muassa NHL-legendan, nyt Kiinassa valmentavan Mike Keenanin, Jokerien omistaja Harry Harkimon ja Jokeri-dj Amanda Harkimon, joka otti yhteiskuvan muusikkojen kanssa.

Sen verran hyvät muistot kaksikolla syksyn urheilusuorituksesta oli, että Klinghoffer oli käynyt aiemmin perjantaina ostamassa itselleen Jokerien hupparin. Jokerit lahjoitti Smithille oman, että kaksikko pääsi jäälle tasapuolisen edustavasti: yhdessä Kurrin kanssa he pudottivat ottelun seremoniallisen aloituskiekon.

– Se oli kunniatehtävä, Smith sanoi.

– Saimme avata Jokerien 50-vuotisjuhlakauden.

Viime syksynä Chad ja Josh pääsivät jäälle itsekin. Tällä kertaa riitti katsomo.

Useasti Suomessa vieraillut Red Hot Chili Peppers on siis perillä vuosiluvuista. Klinghoffer muisti ulkoa Suomen itsenäisyyspäivän ja kysyi millaiset juhlat nyt ovatkaan tulossa.

– Chad, tiesitkö, että Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta? hän kysyi bändikaveriltaan.

Amanda Harkimo otti selfien kalifornialaisvieraiden kanssa.

Red Hot Chili Peppers esiintyy tänään Helsingin Kaisafestissä, Kaisaniemessä. Keikan jälkeen yhtye lentää suoraan kiertueen viimeiseen esiintymiseen Reykjavikiin.

– On ensimmäinen kerta, kun esiinnymme Islannissa. Edellinen keikkamme oli ensimmäisemme Latviassa, he kertoivat.

Bändi on ollut kiertueella viime vuoden kesästä lähtien. Islannin-keikan jälkeen alkaa viiden viikon loma.

IS:n videohaastattelussa Smithillä oli Kurrille tarjolla vaihtokauppa avauskiekon pudottamiselle ja sille, että Peppers -kaksikko lupasi palata taas Helsinkiin keväällä, ”kun Jokerit pelaa pudotuspelejä”.

– Jari tulee lavalle laulamaan. Lisäksi hän soittaa 20 minuutin rumpusoolon.

Kurri arveli, että viettää viikonlopun ”kesäpaikassaan”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?