Tältä näyttää valkokankaan Olavi Virta – näyttelijä Lauri Tilkanen: ”Isot saappaat täytettävänä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää valkokankaan Olavi Virta – näyttelijä Lauri Tilkanen: ”Isot saappaat täytettävänä”

Lauri Tilkanen filmasi maanantaina 24. heinäkuuta Olavi Virta -elokuvaa Helsingin keskustassa.

Julkaistu: 25.7.2017 10:30

Olavi Virta -elokuvan filmaukset ovat täydessä käynnissä Helsingin keskustassa.

Legendaarisesta laulajasta Olavi Virrasta kertovan elokuvan ohjaa lukuisia menetysleffoja tehnyt Timo Koivusalo. Koivusalo on sanonut IS:n haastattelussa suunnitelleensa Virrasta elokuvaa jo parinkymmenen vuoden ajan.

Koivusalo on kuvaillut Virtaa suomalaisen viihteen tähdeksi, jolle koko maailmakin olisi voinut olla auki. Toisin kuitenkin kävi.

Lauri Tilkanen filmasi maanantaina 24. heinäkuuta Olavi Virta -elokuvaa Helsingin keskustassa.

– Tässä sitä on kuvaukset käynnissä. Leffa tulee valkokankaalle vasta ensi vuoden syksyllä, ohjaaja Koivusalo sanoi Ilta-Sanomille kesken filmausten.

Timo Koivusalo oli tuonut filmitiiminsä Helsingin keskustaan hotelli Tornin tuntumaan. Koivusalo purkitti kohtausta, jossa Olavi Virtaa näyttelevä Lauri Tilkanen istui huikeassa Checker-taksissa.

Ohjaaja Timo Koivusalo oli tuonut Olavi Virta -kuvausryhmänsä hotelli Tornin eteen, jossa tehtiin syksyllä 2018 ensi-iltaan tulevaa Olavi Virta -elokuvaa. Sanotaan, että tämä kuvan Checker-auto on ainut maailmassa.

Kun Tilkanen katsoi taksin takapenkiltä kadulle päin, miehessä aisti vähintäänkin häivähdyksen Olavi Virtaa. Lauri Tilkanen tervehti ystävällisesti, mutta muuten hän keskittyi kohtaukseen hyvin intensiivisesti ja odotti ohjaaja Koivusalon mahtikäskyä.

– Vähän jännittää. Isot saappaat täytettävänä, mutta otan ilomielin haasteen vastaan, Tilkanen sanoi huhtikuussa Ilta-Sanomille puhuessaan tulevasta Virta-roolistaan.

Näyttelijöillä oli päällään 50-luvun poliisin virka-asut.

Tilkasen lisäksi elokuvassa nähdään Virran Irene-vaimoa ja heidän lastensa äitiä näyttelevä Malla Malmivaara. Muissa osissa ovat muun muassa Vesa Vierikko, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt ja Seela Sella.

1930-luvun lopulla uransa aloittanut Virta levytti yli 600 kappaletta ja hänet muistetaan muun muassa Hopeinen kuu-, Sinun silmiesi tähden- ja Vihreät niityt -hiteistään.

Mittavan laulajanuran lisäksi Virta näytteli myös lukuisissa kotimaisissa elokuvissa etenkin 1950-luvulla.

Olavi Virran yksityiselämä oli myrskyisä. Miehellä oli alkoholiongelma ja elämäntyylinsä takia hän ajautui myös taloudellisiin vaikeuksiin. Hänen avioliittonsa päättyi vuonna 1959, kun Irene Virta otti avioeron ja muutti perheen lasten kanssa Ruotsiin.

Omanlaisensa skandaalin Virta aiheutti Ilomantsissa maaliskuussa 1959, jolloin hän esiintyi yhtyeineen humalassa. Skandaali oli valmis, mutta se laantui ja Virran ura lähti uuteen nousuun 1960-luvulla.

Huikeaääninen laulajalegenda menehtyi 1972, vain 57-vuotiaana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?