Dome Karukoski vahvistaa IS:lle: ohjaa elokuvan Taru sormusten herrasta -kirjailija Tolkienista - Viihde - Ilta-Sanomat

Dome Karukoski vahvistaa IS:lle: ohjaa elokuvan Taru sormusten herrasta -kirjailija Tolkienista

Elokuvaa tuottaa Apinoiden planeetta -uusintafilmatisoinnit tehnyt yhtiö.

Dome Karukoski on valittu ohjaamaan kirjailijalegenda J.R.R. Tolkienista kertova elokuva.­

25.7.2017 8:55

Suomalaisohjaaja Dome Karukoski vahvistaa Ilta-Sanomille, että hänet on valittu ohjaamaan muun muassa Hobitti- ja Taru sormusten herrasta -kirjoista tunnetun J.R.R. Tolkienista kertovan elokuvan.

– Voin vahvistaa asian, mutta valitettavasti en voi vielä kommentoida enempää, Karukoski kertoo IS:lle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä viihdesivusto Deadline. Deadlinen mukaan elokuva on tutkimusmatka J.R.R. Tolkienin nuoruusvuosiin ja kertoo siitä, kuinka hän löytää ystäviä, rakkauden ja taiteellisen inspiraationsa kaltaistensa hylkiöiden joukosta koulussa.

Ystävyys joutuu kuitenkin koetukselle, kun ensimmäinen maailmansota puhkeaa. Tolkien palveli Britannian armeijassa vuosina 1916–1920.

Tapahtumat toimivat inspiraationa Keski-Maan tapahtumille. Hobitti eli sinne ja takaisin -kirja julkaistiin vuonna 1937. Taru sormusten herrasta -trilogiaa hän kirjoitti vuosina 1937–1949.

Sivuston mukaan elokuvaan etsitään nyt näyttelijöitä ja sen käsikirjoituksen ovat tehneet David Gleeson ja Stephen Beresford. Elokuvan tuottaa Chernin Entertainment Fox Searchlightille.

Chernin Entertainmentin tuottamia elokuva ovat muun muassa tuoreet Apinoiden planeetta -elokuvat, kuten viimeisin Sota apinoiden planeetasta.

Karukoski on ohjannut muun muassa elokuvat Tyttö sinä olet tähti, Tummien perhosten koti, Kielletty hedelmä, Napapiirin sankarit, Leijonasydän, Mielensäpahoittaja ja Tom of Finland.

Juttua päivitetty kello 08:39: lisätty Dome Karukosken vahvistus.

Juttua päivitetty kello 1.10: lisätty tietoja elokuvan sisällöstä ja päivitetty otsikkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?