Jättiselvitys netti-tv-palveluista: vertailussa hinnat, tarjonta, laatusarjat, urheilu – ”Miljardisatsaukset näkyvät” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättiselvitys netti-tv-palveluista: vertailussa hinnat, tarjonta, laatusarjat, urheilu – ”Miljardisatsaukset näkyvät”

Suomessa toimii jo kymmenkunta netti-tv:tä – palveluissa on kuitenkin paljon eroja. Ilta-Sanomat selvitti, mitä eri palvelut tarjoavat, millä ne erottuvat ja kuinka paljon niistä joutuu pulittamaan.

24.7.2017 19:08

Erilaisia netti-tv-palveluja alkaa olla Suomessa saatavilla yllin kyllin.

Ilmaiseksikin elokuvia, sarjoja ja dokumentteja on nähtävissä runsaasti: Ylen Areena, MTV:n kanavien Katsomo, Nelosen Ruutu ja Foxin Foxplay tarjoavat tv-kanavilla nähtyjen ohjelmien lisäksi jonkin verran myös omaa muuta sisältöä.

Nelosen Ruutu-palvelu tarjoaa kanavan suosikkisarjoja myös ilmaiseksi. Esimerkiksi tuorein Vain Elämää -sarjan jakso on katsottavissa sieltä aina rajatun ajan ilman kuukausimaksua.­

Jo noin kympin kuukausimaksulla sarja- ja elokuvatarjonta kuitenkin moninkertaistuu.

Maksullisista netti-tv-toimijoista suosituin on amerikkalainen Netflix, joka katsojalukuja mittaavan Finnpanelin mukaan tavoitti helmikuussa 23 prosenttia suomalaisista.

Netflix on satsannut omien sarjojensa tuotantoon. Yksi palvelun alkuperäissarjoista on naisvankilan elämää kuvaava Orange Is the New Black.­

Netflixin miljardisatsaukset itse tuottamiinsa sarjoihin ja elokuviin näkyvät: palveluun tulee viikottain ohjelmia, joiden laadusta perinteiset tv-kanavatkin ovat kateellisia.

Myös HBO Nordicin myyntivalttina ovat omat laatusarjat, joita se saa sekä taustallaan olevalta amerikkalaiselta HBO:lta että muutamilta muilta kaapelikanavilta.

Supersuosittua Game of Thrones -sarjaa esittää HBO.­

C More ja Viaplay panostavat molemmat Hollywood-studioiden uusimpiin elokuviin sekä yhä enemmän pohjoismaisiin sarjoihin.

Ruutu+:n ja Elisa Viihde Aition tähtinä taas ovat kotimaiset ohjelmat.

Isoista palveluista uusin, Amazon Prime Video, on vielä lapsenkengissä: muista poiketen osaa sen ohjelmista ei ole tekstitetty suomeksi.

Amazon Prime esittää muun muassa Jeremy Mayn, Richard Hammondin ja James Mayn tähdittämää The Grand Tour -auto-ohjelmaa.­

Taulukkoon poimittujen isoimpien palveluiden lisäksi Suomessa toimivat ilmainen Viafree (viafree.fi) ja maksulliset Telia TV (tv.telia.fi), Apple Music (apple.com/fi/music) ja Ilta-Sanomien IS Extra (is.fi/extra). Kesän aikana joukkoon liittynee myös Facebook.

Katso alla olevasta taulukosta netti-tv-palvelujen tarjonta, hinnat ja erikoisuudet!

Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jutun taulukkoa päivitetty 27.7.2017 kello 10.15. Tarkennettu Elisa Viihde Aition tietoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?