Appetite for Destruction 30 vuotta – tarina hittibiisin takaa: tämän takia Guns N’ Roses ylistää halpaa viiniä Nightrain-biisissä

Appetite for Destruction albumin julkaisusta on kulunut 30 vuotta.

24.7.2017 10:51

Kykyjenetsijä ja manageri Tom Zutautin kerrotaan todenneen ystävälleen, että hänen tarvitsi kuulla vain kaksi biisiä Guns N’ Rosesilta ennen kuin hän päätti kiinnittää bändin. Kappaleet olivat Welcome to the Jungle ja Nightrain, Ultimate Classic Rock kirjoittaa.

Biisin tekemisen aikoihin yhtye asui keskenään kommuunissa, joka toimi myös heidän treenikämppänään. Axl Rose ja kumppanit viettivät keikkojen välisen ajan tekemällä ja levittämällä flaijereita seuraavasta keikasta – ja juomalla halpoja viinaksia.

– Törmäsin ensimmäisen kerran Night Train -merkkiseen viiniin juuri näiden eeppisten flaijeritalkoiden yhteydessä. Eihän niitä olisi jaksanut tehdä, ellei olisi ollut voimajuomaa ruskeassa paperipussissa, Duff McKagan muistelee elämäkerrassaan It’s So Easy and Other Lies.

– Jälkeenpäin ilahduin, kun kulman takana olevassa viinakaupassa oli samaa viiniä myynnissä 1,29 taalaa pullo. Night Trainista tuli heti bändin peruselintarvike. Siinä meni varmaan viikko flaijereiden jakamisesta, kun biisi alkoi olla kasassa.

Kappaleen perusidea syntyi Slashin ja Izzy Stradlinin toimesta, mutta yhtenä aamuna krapulassa ollut Slash tunsi itsensä liian huonovointiseksi jatkaakseen biisin rakentamista.

Stradlin ja McKagan jatkoivat kahdestaan idean käsittelyä ja basisti rakensi siihen rosoisen, täysin omanlaisensa avausriffin.

– Izzyllä oli oma juttunsa. Hän soitti ikään kuin puolikkaita nuotteja, McKagan kertoi Rolling Stonelle.

– Se oli todella coolia. Se oli hänen tyylinsä. Slashin ja minun piti aina ottaa selville, mitä hän soitti.

Kappale kaipasi vielä sanoja. Axl loihti riffin päälle epämääräisen kohtauksen, jossa päihteet, sutenöörit ja laittomat nautinnot löivät keskenään kättä.

Steven Adler kuorrutti kaiken Will Ferrell -tasoisella lehmänkellon paukutuksella (Will Ferrellin need more cowbell -sketsi Saturday Night Livessä kuuluu sarjan legendaarisimpiin vitseihin).

– Biisissä on rytmi, joka on saanut minut aina ihan hulluksi, Slash kehui kappaletta omassa kirjassaan.

– Kun me myöhemmin esiinnyimme isoilla lavoilla, juoksin aina stagea päästä päähän, hypin styrkkareiden päälle ja muuta hullua joka ainoa kerta, kun soitimme Nightrainia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?