Viihde

Muistatko espanjalaisen Las Ketchup -yhtyeen kauniit siskokset? Suosio hiipui täysin, katosivat julkisuudesta – tältä he näyttävät nyt

Julkaistu:

kesähitti
Las Ketchup ponnahti kaikkien tietoisuuteen kesällä 2002, kun heidän The Ketchup Song (Asereje) -kappaleestaan tuli yllättäen maailmanlaajuinen hitti.
Kesän 2017 suurin hitti on latinovivahteinen Despacito. Luis Fonsin eroottissävytteinen kappale soi lähes kaikkialla, ainakin jos kesälomallaan suuntaa Etelä-Eurooppaan. Jokainen katusoittaja on tehnyt kappaleesta oman versionsa, ja sitä soitetaan tauotta kaupoissa ja baareissa.

Kesähitiksi on aiemminkin noussut lattarityylinen ja espanjankielinen kappale. Menevä pop-kappale The Ketchup Song (Asereje) oli vuoden 2002 kuumin hitti. Tarttuva espanjankielinen kappale soi ympäri maailmaa, ja sen mukana tulleen tanssikoreografian osasivat lähes kaikki.

Vuonna 2002 julkaistu kesähitti myi maailmanlaajuisesti käsittämättömän määrän ja ylsi Ok! Magazinen mukaan samalle viivalle esimerkiksi The Beatlesin Can’t Buy Me Love -kappaleen ja Spice Girlsin Wannabe-hitin kanssa. Kappale myi platinaa ja keikkui listojen kärjessä viikkoja.


Hitin takana oli espanjalainen pop-yhtye Las Ketchup. Yhtyeen muodostivat flamenco-kitaristi Juan Muñozin tyttäret Lola, Lucia, Pilar ja myöhemmin mukaan liittynyt Rocio. Muñozin sisarukset ponnahtivat kesähittinsä myötä kuuluisuuteen ja saivat mainetta ympäri maailmaa. Heidän debyyttialbumi Hijas del Tomatea myytiin yli 12 miljoonaa kappaletta ja sisaruksille sateli palkintoja erilaisissa gaaloissa.


Jättihittinsä jälkeen Las Ketchup kamppaili saavuttaakseen yhtä suurta suosiota seuraavalla julkaisullaan. Nelikon ura hiipui ja yhtye jäi yhden hitin ihmeeksi, vaikka jatkoi keikkailua edelleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Las Ketchup julkaisi uutta musiikkia viimeksi vuonna 2006, kun se osallistui Espanjan edustajana euroviisuihin kappaleella Un Blodymary. Samalla tomaattiteemainen trio muuttui nelikoksi. Myös sisarusten isä ammentaa omassa musiikissaan inspiraatiota tomaateista, sillä hänen taiteilijanimensä on El Tomate eli tomaatti.


Las Ketchupin menestys euroviisuissa jäi heikoksi, ja he sijoittuivat sijalle 21 keräten vain 18 pistettä. Yhtye sai viisuosallistumisensa myötä kuitenkin hetkellisesti uutta tuulta purjeisiinsa ja esiintyi etenkin kotimaassaan.

Nykyään Las Ketchup elää hiljaiseloa. Yhtye ei ole julkaissut uutta musiikkia 11 vuoteen, mutta keikkailee yhä silloin tällöin kotimaassaan. Vuonna 2016 fanit yllättyivät, kun Las Ketchup nousi Ruotsin euroviisukarsintana tunnetun Melodifestivalenin lavalle. Yllätysesiintymisen jälkeen heistä ei ole juuri kuultu.


Muñozin sisarukset ovat eläneet hiljaiseloa myös sosiaalisessa mediassa, mutta Las Ketchup julkaisi hiljattain virallisella Facebook-sivullaan tuoreen kuvan yhtyeestä. Kuvassa reilu kolmekymppiset sisarukset poseeraavat iloisina näyttävissä juhlamekoissa.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt