Perheetön iskelmälegenda Annikki Tähti siunattiin haudan lepoon muusikkoystävien ympäröimänä - Viihde - Ilta-Sanomat

Perheetön iskelmälegenda Annikki Tähti siunattiin haudan lepoon muusikkoystävien ympäröimänä

19. kesäkuuta poisnukkunut iskelmälaulaja Annikki Tähti siunattiin lähipiirin ympäröimänä ja pastori Matti Amnellin siunaamana viimeiseen lepoon Hietaniemen vanhassa kappelissa keskiviikkona.

21.7.2017 8:37

Annikki Tähden uurna tullaan laskemaan Hietaniemen hautausmaan uurnalehtoon.

Mezzosopraano Essi Luttinen lauloi siunaustilaisuudessa Kari Rydmanin teoksen Niin kaunis on maa Tapio Tiitun urkusäestyksellä.

Iskelmälaulaja Markus Allan esitti Annikki Tähden laulamana tutuksi tulleen Pieni sydän -kappaleen Pentti Lasasen ja Ari Hakulisen säestyksellä.

Vantaalaisessa hoivakodissa, jossa Annikki vietti viimeiset vuotensa, oli tallella laulajan kolme kultalevyä sekä hänen saamiaan tunnustuksia, kuten Suomen Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkin kunniakirja, Savonlinna-mitali ja Vantaa-palkinto.

Nämä muistoesineet on tarkoitus saada yleisön nähtäville muistutuksena Annikki Tähden merkittävästä urasta.

Markus Allan, Pentti Lasanen ja Ari Hakulinen

Annikki Tähden puoliso ja heidän ainoa lapsensa kuolivat jo vuosia sitten. Annikilla ei enää ollut lähisukulaisia, eikä häneltä jäänyt paljon omaisuutta.

Annikin muusikkoystävät ovat avanneet muistotilin, jonne tallennetut varat käytetään hautakiven ja haudan ainaishoidon kustannusten kattamiseen.

Annikki Tähden haudanhoito- ja muistokivitili: FI59 5710 0420 4754 77.

Tähti oli erittäin monipuolinen muusikko, jonka tulkinnat rikkoivat lajityyppirajat ja ulottuivat kepeistä iskelmistä dramaattisiin tangoihin ja lattarirytmeistä humppaan.

Hänen uransa haki pituudessaan vertaistaan Suomen iskelmätaivaalla. Hän levytti ja kiersi esiintymislavoja kuudella vuosikymmenellä. Mukaan mahtui hittejä, jotka ovat jääneet elämään sukupolvelta toiselle.

Vaikka Annikki Tähdellä riitti ihailijoita 1950-luvun läpimurrosta asti tähän päivään, hänen ympärilleen ei rakentunut Laila Kinnusen tai Olavi Virran kaltaista henkilökulttia. Tähti antoi työnsä puhua puolestaan eikä tuonut yksityiselämäänsä esiin lehtien palstoilla.

– En anna niihin [skandaaleihin] aihetta. En tee mitään repäisevää päästäkseni lööppeihin. Olen siinä mielessä melko tylsä, hän sanoi sanomalehti Kalevalle marraskuussa 2004.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?