Riina-Maija Palanderilta suorat sanat Suomen tylystä ilmapiiristä – avautuu kipakasti nettiradiossa: ”Kotiäidit ovat täällä roskaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Riina-Maija Palanderilta suorat sanat Suomen tylystä ilmapiiristä – avautuu kipakasti nettiradiossa: ”Kotiäidit ovat täällä roskaa”

Riina-Maija Palander on ollut kotiäitinä kymmenen vuotta. Hän puhuu aiheesta suorasanaisesti Cafe au lait -blogin haastattelussa.

19.7.2017 22:19

Kalle Palanderin vaimo Riina-Maija Palander on puhunut avoimesti kotiäitiydestään ja viime aikoina myös työnhaustaan. IS uutisoi maanantaina Palanderin blogikirjoituksesta, jossa hän ihmetteli työhaastattelua, jossa oli käynyt.

– Sinänsä mielenkiintoinen kokemus hakea työtä, jonka osaat tehdä vaikka unissasi ja itseasiassa pystyisit johtamaan koko konseptia, mutta silti istua haastateltavan penkillä hymyillen toisen kysellessä idiootteja kysymyksiä, Palander kummasteli ja herätti paljon keskustelua suoralla kirjoituksellaan.

Nyt Palander puolestaan puhuu kotiäitiyden arvostuksen puutteesta Cafe au lait -blogin podcast-haastattelussa. Haastattelusta uutisoi ensin Me Naiset.

Palanderit asuvat tällä hetkellä Virossa. Suomessa ei Riina-Maija Palanderin mukaan arvosteta kotiäitejä, toisin kuin ulkomailla.

Palander on ollut kymmenen vuoden ajan kotiäitinä ja perheessä on neljä lasta.

– Suomessa äitejä ei arvosteta ollenkaan. Kotiäidit ovat Suomessa maan roskaa – Suomessa äitiys on niin maan alle haudattu ja vie sinulta kaiken arvon. En ymmärrä, miten Suomessa kotiäidit pysyvät hengissä henkisesti.

Riina-Maija Palander jatkaa podcastissa tiukkaan sävyyn aiheesta.

– Suomalaiset ovat sitä mieltä, että kotiäidit eivät tee mitään. Suomessa lyödään suurperheen äiti -leima otsaan, ihan kuin olisi joku maatalon emäntä, joka punnertaa maitotonkkien kanssa. Ihan jäätävää.

– Suomessa en ensimmäisenä rupea kertomaan, että mulla on neljä lasta, vaan mieluummin haluaisin sanoa, että olen markkinointipäällikkö digifirmassa. Se on Suomen kirous.

Hän puhuu haastattelussa myös siitä, kuinka on noussut miehensä ja perheen yhteisten tv-ohjelmien kautta julkkikseksi Suomessa.

– Minusta on haluttu leipoa kotiäitien äänitorvi ja se on ihan ok, mutta täytyy muistaa, että kyllähän tuo on tehnyt aika paljon töitä tuo ihminen. Minusta on tehty rassukkaäiti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?