Hugo-juontaja Taru Valkeapää jätti tv-työt ja katosi julkisuudesta: ryhtyi yrittäjäksi – tältä suosittu punapää näyttää nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Hugo-juontaja Taru Valkeapää jätti tv-työt ja katosi julkisuudesta: ryhtyi yrittäjäksi – tältä suosittu punapää näyttää nyt

Taru Valkeapää toimi Suuri seikkailu -ohjelman juontajana 2001–2002.

Julkaistu: 13.7.2017 7:15

Taru Valkeapäätä ei ole nähty tv-ruudussa kymmeneen vuoteen, mutta ihmiset tunnistavat hänet yhä.

1990-luvun alkupuolella lähes jokaiselle tuli tutuksi Peikkometsässä seikkaileva Hugo-peikko sekä peliohjelmaa juontanut pirteä punapäinen Taru Valkeapää.

Valkeapää toimi Hugo-ohjelman juontaja vuosina 1993–1994. Sen jälkeen hänet nähtiin Passi ja hammasharja -ohjelmassa vuosina 1997–1998, Suuren seikkailun juontajana 2001–2002 ja vuonna 2007 hän palasi tv-juontajanpestiin Sinkkuäidille sulhanen sarjan tiimoilta.

Taru Valkeapää tuli tutuksi Hugo-ohjelman juontajana.

Sen jälkeen naista ei tv-ruuduissa juuri ole nähty, vaikka hän tekee juontajan töitä edelleen.

– Yli parikymmentä vuottahan mä olen ollut jo juontajana, Valkeapää kertoo.

Valkeapää perusti vuonna 1994 Speakers Corner -nimisen yrityksen, joka kouluttaa ja välittää juontajia. Lisäksi hän tekee juontokeikkoja, toimii esiintymiskouluttajana ja luennoi myös itse.

– Teen kaikkea esiintymiseen liittyvää. Koulutan esimerkiksi ihmisiä, joilla on lavakammoa, ja opetan äänenkäyttöä ja -huoltoa. Lisäksi teen hyvinvointiluentoja ja liikuntatapahtumia. Olen koulutukseltani myös ryhmäliikuntavetäjä ja hiihdonopettaja, Taru kertoo.

Taru erosi pari vuotta sitten lastensa isästä, mutta sittemmin hän on löytänyt uuden rakkauden.

Työelämässä Valkeapäällä menee siis hyvin ja niin menee yksityiselämässäkin. Taru erosi lastensa isästä kesällä 2015, mutta sittemmin hän on löytänyt uuden rakkauden.

– Elämässäni on kaikki hyvin reilassa, Valkeapää hehkuttaa.

Lue Taru Valkeapään koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?