Laulajalegenda Paul Ankan oikeustaistelu kesti kymmenen vuotta – sai vihdoin poikansa huoltajuuden - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulajalegenda Paul Ankan oikeustaistelu kesti kymmenen vuotta – sai vihdoin poikansa huoltajuuden

Paul Ankan pitkä oikeustaistelu on päättynyt onnellisesti.

Paul Anka sai poikansa huoltajuuden.

12.7.2017 13:40

Laulaja Paul Anka, 75, on onnellinen mies. Hänen ja ex-vaimon, ruotsalaisen Anna Ankan vuosikausia kestänyt oikeustaistelu on päättynyt. Pariskunta tosin ei ehtinyt olla aviossa kuin runsaan vuoden. Liitosta syntyi nyt 11-vuotias Ethan-poika. Viiden tyttären isälle pojan syntymä oli suuri tapahtuma.

Ennen liittoaan pari ei ehtinyt kauan seurustella, kun he jo menivät naimisiin. Paul Anka huomasi, etteivät he sovi toisilleen ja aloitti eroprosessin. Eron saaminen ei kestänyt kauaa, mutta huoltajuuskiista olikin sitten toinen juttu. Se ehti kestää lähes 10 vuotta.

Ratkaisu tuli lopulta 27. kesäkuuta. Kalifornian osavaltion ylin oikeusaste päätti, että Paul Ankalle myönnetään Ethanin täysi huoltajuus.

Tapauksen käsittelyn aikana oikeus on kuullut vuosien varrella monia asiantuntijoita. Ethanin terapeutti Nancy Lopez muun muassa kertoi pojan inhosta äitiään kohtaan. Lopez sanoi oikeudessa ottaneensa muutamaan istuntoon mukaan myös Anna Ankan ja huomanneensa, ettei poika tule lainkaan toimeen äitinsä kanssa. Lopez lausui, että Ethanin parasta ajatellen hänen on hyvä jäädä isänsä luo asumaan.

Paul Anka esiintyi Pori Jazzeilla vuonna 2012.

Oikeuden tuomari, Henry J. Walsh, kuunteli tarkalla korvalla asiantuntijoita, kävi läpi vuosien varrella kertyneet oikeuden paperit ja teki päätöksensä: Paul Ankalle myönnettiin Ethanin täysi huoltajuus. Tuomari kuitenkin painotti, että Paulin ja Anna Ankan tulee sopia keskenään äidin ja pojan tapaamisista.

Paul Anka on kommentoinut asiaa ja sanonut olevansa onnellinen sekä kehunut Kalifornian oikeuslaitosta.

– Kiitän kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat jaksaneet vuosien varrella tukea minua tämän prosessin aikana, hän viestitti Ilta-Sanomille.

Paul Anka avioitui syksyllä 2016 pitkäaikaisen ja Suomessakin käyneen puolisonsa Lisa Pembertonin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?