Nämäkö suomalaisten tärkeimpiä makumuistoja: heinäsirkkapizza, nakkeja jogurtissa, lihapullat ja kermavaahto...? - Viihde - Ilta-Sanomat

Nämäkö suomalaisten tärkeimpiä makumuistoja: heinäsirkkapizza, nakkeja jogurtissa, lihapullat ja kermavaahto...?

Jenni Kokanderin ja Kari Lumikeron uusi ruokaohjelma ei hienostele tai kainostele. Niin vanhat kuin uudetkin Suomi-maut ilahduttivat, liikuttivat – ja naurattivat.

Kari Lumikero ja Jenni Kokander tekivät yhdessä Makumuistoja-ohjelmaa, jossa maisteltiin Suomi-makuja parissakymmenessä kohteessa niin idässä kuin lännessäkin.­

12.7.2017 7:15

Jenni Kokander ja Kari Lumikero ovat saaneet viime viikkoina tutustua laajaan kirjoon suomalaisia makuja. MTV3:n uusi Makumuistoja-ohjelma vei kaksikon Suomen-kiertueelle maistelemaan perinneherkkuja ja yllätyspöperöitä.

– Ruoka on suomalaisille tapa kommunikoida. Puhuimme ihmisten kanssa paljon muun muassa lohturuuasta. Hyvää tekevä lohturuoka ei ole jäätelöä suoraan purkista kalsarit jalassa, vaan rakkaudella valmistettua, pelastavan aitoa ruokaa, kaksikko miettii.

Kari ja Jenni ovat mainiosti yhteensopiva tekijäpari. Makumatkalla nauratti välillä niin, että piti vetää henkeä vieraiden ovella ennen koputtamista.

– Tietenkin nauroimme paljon myös vieraiden kanssa yhdessä. Oli monille jännä paikka, kun yhdeksänhenkinen kuvaustiimi astui kotiovesta sisään. Nopeasti jää rikottiin.

Ohjelman yllätyksellisin ja spontaanein osio olivat Hullut herkut, joita etsittiin ihmisten omituisimpia makumieltymyksiä tiedustellen.

– Kylmiä nakkeja dipattuna hedelmäpommijogurttiin! Kari Lumikero muistelee.

Jenni Kokander kiittelee erästä opiskelijoiden ruokatarinaa. Haalariväen piti hankkia evääksi juhliin mansikoita ja kermavaahtoa. Hankinnat menivät hieman pieleen, ja saaliiksi saatiin lihapullia ja kermavaahtoa.

– Se oli ihan hyvää!

Toki makumatkoilla muutenkin toisinaan maisteltiin hieman outoja makuja. Heinäsirkkafarmilla sirkkoja tarjoiltiin muun muassa pizzassa, raparperipiirakassa, leivän sisällä ja sellaisenaan.

– Pizza oli ällöintä. Yksittäinen suolattu, rapea sirkka sen sijaan oli melko maukas, kertoo Jenni.

Lue Kari Lumikeron ja Jenni Kokanderin koko haastattelu uudesta Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 12.–18.7. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?