Tangokuningas 2017 on Teijo Lindström! Yleisö hullaantui täysin - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningas 2017 on Teijo Lindström! Yleisö hullaantui täysin

Seinäjoen Tangomarkkinoilla on valittu uudet tangokuninkaalliset.

Teijo äimistyi voitostaan silmin nähden.­

8.7.2017 21:20

Tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki nousi lavalle lauantai-iltana Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Hän julisti tangokuningasfinaalin voittajaksi pitkän jännityksen jälkeen 39-vuotiaan Teijo Lindströmin.

Kruunun luovutti vuoden 2016 tangokuningas Marco Lundberg.

– Kiitos! Häkeltynyt voittaja sai vain sanotuksi liikuttuneena kun häneltä kysyttiin klassinen miltä tuntuu -kysymys.

Lauantai-iltana tangokruunusta taistelivat Jere Laakso, Tuomas Salminen, Teijo Lindström, Antti Kuhmonen, Pasi Kivimäki ja Markku Uhlbäck. Superfinalisteiksi valittiin Markku Uhlbäck ja Teijo Lindström.

Yleisöä nousi seisomaan Lindströmin Satumaa-tulkinnan edetessä loppua kohden. Jälleen huomasi selvästi, että Lindström oli areenan yleisön suosikki tänä iltana. Yleisössä kaikki nousivat seisomaan viimeistä penkkiriviä myöten, kun voittaja valittiin.

Näin tuomarit kuvailivat finalisteja

– Ilmeikäs, artikuloiva ja keskittynyt. Teijolle: Mahtipontinen, superääninen ja nauttiva velikulta, kuvaili Martti Haapamäki.

– Markku, artistina olet hauraan lyyrinen, sametinpehmeä. Teijo, ole umpimusikaalinen, hyvän mielen tuoja ja saanut sukkani ihan sekaisin, sanoi Tarja Närhi.

– Markku, olet määrätietoinen, luonnollinen ja helposti lähestyttävä. Teijo: Olet tunteikas, määrätietoinen sekä ihmisläheinen, kuvaili puolestaan Matti Korkiala.

– Markku, olet erityisen sympaattinen, nopea oppimaan ja hymyillessäsi niin hurmaava. Teijo, olet poikkeuksellisen komeaääninen, musikaalinen ja aito, sanoi Hanna-Riikka Siitonen.

– Markku, olet osaava, omintakeinen, omistautunut. Teijo; Se ääni, se ääni, se ääni, päätti Esa Nieminen, saaden isot aplodit.

Molemmat esittivät rakastetun Unto Monosen Satumaan heti superfinalistien julkistamisen jälkeen. Ensin sen esitti 34-vuotias Markku Uhlbäck, sitten 39-vuotias Teijo Lindström.

39-vuotias Teijo Lindström työskentelee kuoronjohtajana ja on kotoisin Orimattilasta. Hän oli kisassa mukana kolmatta kertaa.

– Olen aina rakastanut tangoa! Olen ollut pienestä pitäen Katri Helena –fani, Lindström sanoi ennen finaalia.

Markku Uhlbäck on luokanopettaja Kuopiosta. 34-vuotias lauluvirtuoosi oli kisassa mukana myös viime vuonna. Hän ylsi superfinaaliin, mutta kruunu meni silloin Marco Lundbergille.

– Lähdin kisaan hakemaan kokemusta ja katsomaan mihin asti siivet kantavat, joten en osannut olla pettynyt. Nyt tuntuu siltä, etten olisi silloin edes ollut valmis siihen. Tänä vuonna olen vahvempi ja valmiimpi, Markku sanoi ennen finaalia.

IS:n lukijat valitsivat finaalikuusikosta etukäteen suosikikseen 24-vuotiaan Jere Laakson. Ääniä annettiin 1404 kappaletta aihetta käsitelleen verkkoartikkelin yhteydessä.

Torstaina kuningattaren kruunun vei kouvolalainen Aino Niemi, 18.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?