Netflix iski 105 miljoonaa dollaria tiskiin saadakseen yhteen leffamaailman legendat - Viihde - Ilta-Sanomat

Netflix iski 105 miljoonaa dollaria tiskiin saadakseen yhteen leffamaailman legendat

Huiput Martin Scorsesesta Brad Pittiin ja Will Smithiin antavat videopalvelulle Hollywood-karismaa.

Robert De Niro (vas.) ja Al Pacino (kesk.) nähdään Martin Scorsesen tulevassa mafiaelokuvassa The Irishman. Myös Leonardo Di Caprion mukana olosta liikkuu vahvoja huhuja.­

8.7.2017 13:15

Tv-sarjojen ja elokuvien suoratoistopalvelu Netflix suorastaan kylpee rahassa. Sitä on siis sijoitettava jonnekin. Tähtäimessä on kilpailu elokuvastudioiden kanssa. Vuoden lopulla aluksi Netflixillä nähtävä ja sitten teatterikierrokselle lähtevä Will Smith -elokuva Bright on paljon vartija. Myös Martin Scorsesen tuleva suurelokuva The Irishman näyttää tietä tulevaisuuteen.

Brad Pittin tähdellä loistava War Machine sai jo ensi-iltansa toukokuun lopulla. Afganistanin sotaan sijoittuva, tosiasioita sivuava satiiri on saanut katsojia, mutta kriitikot eivät elokuvalle ole lämmenneet.

Netflix sijoitti 105 miljoonaa dollaria saadakseen yhteen elokuvan ikonit. Martin Scorsese ohjaa gangsteridraaman The Irishman, jonka pääosissa nähdään Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel ja Joe Pesci. Leonardo DiCapriostakin on huhuttu, mutta häntä tuskin elokuvassa nähdään. Ensi-ilta on vasta ensi vuonna.

Afganistanin sotaan sijoittuva War Machine on saanut katsojia, mutta kriitikot eivät elokuvalle ole lämmenneet.­

Sitä ennen nähdään elokuva Bright, jossa tavalliset ihmiset ja yliluonnolliset olennot elävät samassa todellisuudessa. Will Smith esittää poliisia, joka saa luvan tehdä yhteistyötä örkkien ja muiden ihmeolentojen kanssa. Elokuvaan on satsattu 90 miljoonaa dollaria, joten aivan pikkujutusta ei ole kysymys.

Scorsesen elokuva on sittenkin se huomatuin, sillä Netflix osoitti todellisia pelurin merkkejä. Se osti tuotantopäätöksen kanssa empineen Paramountin ulos elokuvasta, josta on tulossa suurimpia ja odotetuimpia elokuvatapauksia.

Perustuu palkkatappajan muistelmiin

Viisi vuotta valmisteilla ollut The Irishman saattaa kolmannen kerran yhteen supertähdet Robert De Niron ja Al Pacinon. Jälkimmäiselle Scorsese-toimeksianto on ensimmäinen. Eikä siinä kaikki, myös Scorsesen vanhat suosikit Joe Pesci ja Harvey Keitel sekä Broadwalk Empire -sarjan Emmy-palkittu Bobby Cannavale on kiinnitetty hankkeeseen. Tulossa on ennennäkemättömän suuri elokuvallisten mafiamiesten sukukokous.

The Irishman perustuu mafian palkkatappajan Frank Sheeranin muistelmiin. Sheeran tunnusti kuolinvuoteellaan tappaneensa hyvän ystävänsä, legendaarisen ammattiyhdistyspomon Jimmy Hoffan.

Robert De Niro esittää elokuvassa Sheerania ja Al Pacino Hoffaa. Kohtaamisesta tulee De Niron ja Scorsesen yhdeksäs yhteinen elokuva. De Niro ja Pacino ovat näytelleet yhdessä aiemmin kaksi kertaa.

The Irishman -elokuva perustuu mafian palkkatappajan Frank Sheeranin muistelmiin­

Robert De Niron nousi maineeseen Martin Scorsesen elokuvasta Sudenpesä (1972). Hän sai parhaan pääosan Oscarin Scorsesen ohjaamasta nyrkkeilijän tarinasta Kuin raivo härkä (1980). Harvey Keitelin ura alkoi Scorsesen debyyttielokuvassa Kuka kolkuttaa ovelleni (1967).

Mikä on DiCaprion rooli?

Joe Pesci jäi elokuva- ja myös Oscar-historiaan Scorsesen Mafiaveljien (1990) äkkipikaisena rikollispomona, joka tappoi naureskelleen kaverinsa. ”Millä tavalla minä olen hauska?” -lause on jäänyt historiaan siinä kuin De Niron esittämän psykopaatin puheet peilille elokuvassa Taksikuski (1973): ”Talking to me?”

The Irishmanissa Pesci esittää sisilialaissyntyistä mafiapomoa Russell Bufalinoa. Harvey Keitelin rooli on niin ikään Sisiliassa syntynyt rikollinen Angelo Bruno. Keitel on esiintynyt Scorsesen elokuvissa kolme kertaa aiemmin. Cannavalen hahmo on New Yorkissa vaikuttanut gangsteri Joe Gallo, joka tunnettiin nimellä ”Hullu-Gallo”.

Leonardo DiCaprion osuudesta elokuvassa on arveltu sitä sun tätä, lähinnä huhuttu, joten asia on raikkaasti auki.

Scorsesen elokuvan oikeudet kaappaamalla Netflix pääsee nyt levttämään The Irishmania suoratoistona asiakkailleen. Elokuvien jakelu on muuttumassa. Teatterikierros ei välttämättä enää olekaan se ensimmäinen vaihtoehto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?