Tangokuningas soitti Ile Vainiolle ja ehdotti erikoista projektia – yhteistyön tulos nähdään nyt Tangomarkkinoilla: ”Sanoin heti, että totta kai!" - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningas soitti Ile Vainiolle ja ehdotti erikoista projektia – yhteistyön tulos nähdään nyt Tangomarkkinoilla: ”Sanoin heti, että totta kai!"

Suomen Onni -revyytä esitetään Tangomarkkinoilla torstaina, perjantaina ja lauantaina. Syksyllä on luvassa kokonainen kiertue.

Marko Maunuksela ja Ilkka Vainio ovat mukana revyyssä, joka sai ensi-iltansa Tangomarkkinoilla.­

6.7.2017 20:07

Tangomarkkinat ovat parhaillaan käynnissä Seinäjoella. Suurtapahtumassa on kyse myös paljon muusta kuin tangolaulukilpailuista, jotka järjestetään torstaina ja lauantaina.

Tangokatu täyttyy keikoista koko pitkän viikonlopun ajan, perjantaina Kisa-Areenan täyttää Tango Finlandia -juhlakonsertti ja tänä vuonna ohjelmaa järjestetään ensimmäistä kertaa myös Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Teatterilla ensi-iltansa sai torstaina kello 15 Suomen Onni -musikaali-ilottelu. Näytelmää, musiikkia ja ennen kaikkea iloista revyytunnelmaa yhdistelevä esitys nähdään Tangomarkkinoilla vielä perjantaina kello 15 ja lauantaina kello 15.

Marraskuussa starttaa niin ikään Suomen kaupunkeja kiertävä konserttisalikiertue näytelmän tiimoilta.

Mukana esityksessä nähdään Onni Suomisena vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela. Kertojana kuullaan legendaarista sanoittajaa Ile Vainiota. Kaksikko istahti IS:n haastatteluun ensi-illan alla.

– Siinä on paljon suomalaisia hienoja lauluja eri vuosikymmeniltä. Se on aikamatka, Vainio kertoo.

– Se on pilke silmäkulmassa tehtyä tarinaa suomalaisten onnellisista asioista, Maunuksela lisää.

Revyyssä lähdetään liikkeelle historian kautta ja Suomen vaiheita tuodaan lavalle musiikin keinoin. Siinä käsitellään niin Suomen jääkiekkomenestys kuin euroviisutkin. Mukana kuullaan useita sikermiä tunnetuista suosikkikappaleista.

– Siinä on vauhtia! Laulut vaihtuvat, solistit vaihtuvat, tanssit vaihtuvat. Se on aikamoista tykitystä, Maunuksela luettelee.

– Porukka on heittäytynyt tähän hulvattomasti, sekä katsojilla että meillä näyttelijöillä, artisteilla ja taiteilijoilla on hauskaa. Tulee vilpitön ilo ja hauskanpito, Vainio kuvailee.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Heikki Paavilainen ja musiikista vastaa Jari Puhakan Onnillinen orkesteri. Näyttelijöinä nähdään Jenna Bågeberg, Pasi Vainionperä, Jessica Uussaari ja Janus Hanski sekä tanssijoina Hanna Ojanaho ja Ville Immonen.

Alkuperäinen idea Suomen Onniin tuli itse Onnilta Marko Maunukselalta, kun hän alkoi vuosi sitten pohtia näytelmän tekemistä yhdessä Tangomarkkinoiden tiimin kanssa. Suomen Onni liittyy osittain Suomi100-juhlavuoteen, mutta on kuitenkin ajaton ja oma kokonaisuutensa.

Käsikirjoittajaksi ja ohjaajaksi pestattiin Heikki Paavilainen, ja he soittivat Ile Vainiolle ja pyysivät Tangomarkkinoille kaikkiaan 33 vuotena osallistunutta legendaa mukaan.

– Heti tuli sellainen, että Ile olisi loistava tarinankertoja siihen, Maunuksela muistelee.

– Nämä soittivat mulle, että tuletko, ja sanoin heti, että totta kai jos on tuollainen jengi, Vainio kertaa.

Koko projektin tarkoituksena on ollut tuoda Tangomarkkinoille jotakin uutta ja laajentaa niitä entisestään.

– Halusimme kehittää tangoille jonkin uuden jutun. Tämä on enemmän kuin vain konsertti. Tangomarkkinoilta tutut artistit heittäytytvät uuteen rooliin ja näyttäytyvät uudessa valossa Yleisölle jää varmasti hienoja muistijälkiä. Revyyn aikana saa sekä herkistyä että nauraa, kaksikko tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?