Viihde

Muistatko tangokuningattaren 10 vuoden takaa? Jenna Bågeberg, 28, katosi julkisuudesta – vaalea kaunotar vaihtoi tanssilavat täysin toiseen työhön

Julkaistu:

tangokuningatar
Vuoden 2007 tangokuningatar keikkailee yhä, vaikka opinnot ja ura opettajana veivätkin mennessään.
Jenna Bågeberg, 28, viettää Tangomarkkinoilla juhlavuottaan. Hänen tangokuningattareksi kruunamisestaan tulee täyteen tasan kymmenen vuotta.

Bågeberg oli kisan voittaessaan yksi kaikkien aikojen nuorimista kuningattarista; vaalea kaunotar oli vain 18-vuotias.


Hän oli osallistunut tangolaulukilpailuun kuitenkin jo vuotta aiemmin ja yltänyt tuolloin tangoprinsessaksi, joten aivan kokematon hän ei nuoresta iästään huolimatta ollut.

Tänä vuonna Bågeberg on mukana Tangomarkkinoilla ensi-iltansa saavassa, Seinäjoen kaupunginteatterissa esitettävässä Suomen Onni -musiikkinäytelmässä. IS tapasi näytelmän ensi-iltaan valmistautuvan tangokuningattaren torstaina aamupäivällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aika on mennyt tosi nopeasti ja tietyllä tavalla tuntuu, kuin se voitto olisi ollut eilen, mutta toisaalta kuin siitä olisi hirveän pitkä aika, juhlavuottaan viettävä Bågeberg huokaa.


– Sanon aina, että on varmastikin ollut hauskaa ja antoisaa, kun aika on mennyt niin nopeasti.

Bågeberg muistelee tangokuningatarvuottaan ja kruunaamishetkeään lämmöllä.

– Sieltä on hienoja muistoja. Minulle oli tosi iso juttu, että Kari Tapio oli juuri silloin tuomaristossa. Meidän piti nauhoittaa yhteinen laulukin, mutta hän ehti menehtyä.

Vaikka Bågeberg kruunattiin kuningattareksi hyvin nuorena, kokee hän olleensa valmis siitä seuranneeseen pyöritykseen ja julkisuuteen.

– Olin tehnyt aika paljon jo musiikkia ja minulla oli tuntuma tangomaailmaan. Olen ollut aina ikäistäni vanhempien seurassa ja tuntui, että minulla oli terve järki päässä, vaikka olin nuori. Koen, että olin aika hyvin valmistautunut siihen myös henkisesti.


Siitä huolimatta nuoren naisen elämässä muuttui paljon lyhyessä ajassa.

– Olin juuri kirjoittanut ylioppilaaksi, sitten tuli tangokuningattaruus ja sitten muutin vielä ensimmäiseen omaan asuntooni. Olihan siinä näin jälkikäteen mietittynä hirveästi muutoksia, Bågeberg pohtii.

– Ehkä se on se ihmismielen suojauskin, että sitä ei kaikkea tajua siinä hetkessä. Olen saanut tehdä paljon hienoja esiintymisiä, tutustua uusiin ihmisiin ja kehittyä matkan varrella.

Kun kiivain keikkatahti alkoi rauhoittua, lähti Bågeberg opiskelemaan. Hän valmistui ensin muusikoksi Jyväskylän konservatoriosta ja sitten laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kaksi vuotta sitten.

Bågeberg työskentelee nykyään entisessä opinahjossaan laulunopettajana. Silti myös keikkailu on yhä tärkeässä asemassa. Bågeberg kertoo haaveilevansa esimerkiksi bluesin, jazzin tai lattarimusiikin julkaisemisesta.


Vaikka Bågeberg tekeekin yhä keikkoja, on hän jäänyt suurelle yleisölle hieman vieraammaksi verrattuna joihinkin kestotähdiksi nousseisiin tangokuninkaallisiin. Hän tiedostaa asian itsekin.

– Voittovuosi ja sen jälkeiset lähivuodet olivat sitä hektisintä aikaa. Viime vuodet olen ollut enemmän poissa julkisuudesta, mutta se on vain mennyt niin. Opiskelu ja opettaminen veivät minut omalta osaltaan mennessään.

Bågeberg ei tangokuningatarvuonnaan joutunut kohujen keskelle, eikä kovimman suosion vuosista ole jäänyt mitään hampaankoloon.

– Ajattelen sen niin, että itsehän siihen pystyy vaikuttamaan – itsehän jokainen avaa suunsa ja kertoo niitä juttuja.

Bågeberg kertoo ihmisten tulevan silloin tällöin kyselemään, onko hän lopettanut keikkailun kokonaan. Koska hän on keskittynyt viime vuosina konserttisalikeikkoihin eikä kiertänyt esimerkiksi lavoja, eivät kaikki iskelmämusiikin ystävät ole huomanneet tangokuningattaren keikkailua.


– Ihmisille on tullut hämmästystä siitä, että teen edelleen tätä, kun se ei ole niin näkyvää. Mutta aina kun käyn esiintymässä, huomaan miten iso palo minulla on lavalle. En ole missään nimessä unohtanut esiintymistä ja keikkoja, mutta elämä on kuljettanut näin.

Haaveissa siintää siis uran kehittäminen ja oman musiikin tekeminen, mutta Bågebergilla on myös toinen unelma.

– Toivottavasti jonain päivänä minulla on lapsia. Olen aina halunnut äidiksi, tangokuningatar kertoo, muttei paljasta, seurusteleeko.

– Se jääköön salaisuudeksi, Bågeberg sanoo hymyillen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt