Hovioikeus antoi päätöksensä: Joonas Loirin pahoinpitelysyytteen tuomio pysyy ennallaan

Musiikkivideo-ohjaaja pahoinpiteli miehen vuosi sitten Helsingissä.

6.7.2017 14:21

Toukokuussa 2016 musiikkivideo-ohjaaja Joonas Loiri pahoinpiteli syyttäjän mukaan 37-vuotiaan miehen henkihieveriin Helsingin Lauttasaaressa.

IS uutisoi kesäkuussa 2016, että 34-vuotiaalle Loirille vaadittiin kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta tapahtuneesta. Käräjäoikeus tuomitsi Loirin pahoinpitelystä ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeuden tuomiosta kuitenkin valitettiin, sillä syyttäjän mukaan pahoinpitely oli ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon, että teon olivat tehneet useat henkilöt yhdessä, se oli ennalta harkittu, uhri ei kohdistanut väkivaltaa pahoinpitelijöihinsä, eikä hänellä ollut ollut mahdollisuutta puolustaa itseään.

Syyttäjä vaati, että rangaistuksia korotetaan. Tapaus eteni Helsingin hovioikeuteen, joka antoi nyt päätöksensä asiasta. Hovioikeus katsoi, että käräjäoikeuden alkuperäinen tuomio oli oikea. Käräjäoikeuden tuomiota ei muuteta, sillä hovioikeuden tuomion mukaan Loiri ei ollut osallinen törkeään pahoinpitelyyn.

IS uutisoi vuosi sitten pahoinpitelyn taustoista. Mukana hieman yli vuosi sitten tapahtuneessa pahoinpitelyssä oli myös kaksi muuta miestä. Teko johtui mustasukkaisuusdraamasta, sillä Loiri epäili uhrin olleen läheisissä väleissä hänen silloisen tyttöystävänsä kanssa. Loirin itsensä mukaan hän syyllistyi Lauttasaaressa korkeintaan tavalliseen pahoinpitelyyn, sillä mitään suunnitelmaa väkivallasta ei ollut, vaan tilanne syntyi spontaanisti.

Pahoinpitely tapahtui syyttäjän mukaan niin, että Loiri ja uhri olivat viestitelleet ja sopineet tapaamisen Helsingin Lauttasaareen. Paikan päällä Loirin toverit tulivat esiin roskakatoksen takaa. Heistä 22-vuotias potkaisi uhria päähän niin, että tämä menetti tajuntansa, jonka jälkeen miehet poistuivat paikalta.

Vammat olivat syyttäjän mukaan hengenvaarallisia, mutta paikalle osui sivullisia, joista yksi oli lääkäri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?