Kari-isä muuttui gootiksi hulvattomalla videolla – paita Pahalapsi-tyttären verkkosukkahousuista

Tubettaja Pahalapsi, 26, tekee sympaattisia videoita elämästään laajalla skaalalla. Aroista aiheista puhuminen on auttanut monia samoissa ongelmissa kamppailevia.

Pahalapsi kehuu isänsä heittäytymiskykyä.

3.7.2017 14:52

26-vuotias Susanne Aalto tunnetaan parhaiten tubettaja Pahalapsena, jolla on yli 95 000 seuraajaa. Tubemaailma tempaisi joensuulaisen mukanaan kolme vuotta sitten ja sillä tiellä hän on edelleen.

– Teen videoita omalla persoonallisella otteellani laajalla skaalalla: elämän pienistä ja tärkeistä hetkistä sekä elämäntyylistäni mustiin pukeutuvana, takkutukkaisena kenkäholistina, suosikkitubettaja kertoo.

Pahalapsi ei arkaile puhua itseään kohdanneista vaikeistakin asioista. Ne ovat toimineet vertaistukena samojen asioiden kanssa kamppaileville, ja palautteen perusteella antaneet joillekin positiivisen sysäyksen elämään ja auttaneet paranemisprosessissa.

– Vaikka menneisyyteni mahtuu jos jonkinlaista kamppailua syömishäiriöstä koulukiusaamiseen, uskon oman esimerkkini toimivan joillekin videoiden katselijoille samaan tapaan kuin ystävän halaus silloin kun sitä eniten tarvitaan. Mielestäni elämän vaikeimpia aikoja ei pitäisi hävetä tai piilotella, sillä vaikeudet on tehty voitettaviksi, hän muistuttaa.

Pahalapsen suosituinta kenkävideota on katsottu peräti yli 1,5 miljoonaa kertaa. Kun tubettaja julkaisi uutenavuonna videon siitä, kuinka muutti itsensä gootista tavalliseksi, videota katsottiin yli puoli miljoonaa kertaa.

– Vaihdoin siinä oman synkähkön tyylini yleisesti hyväksyttävämpään ja hillitympään muotoon, hän kuvailee.

Huippusuosittu video sai jatkoa toukokuussa, mutta tällä kertaa muuttumisleikkiin joutui Pahalapsen oma isä Kari, joka oli jo pari kuukautta aiemmin esiintynyt yhdellä tyttärensä videoista yhdessä Susannen äidin kanssa.

– Useat katsojat pyysivät videon kommenteissa oman tyylinvaihdosvideoni kaltaista teosta päinvastaisena versiona myös vanhemmistani, ja siitä syystä päätin toteuttaa videon. Olihan videon toteuttaminen myös todella hauska yhteinen projekti isän kanssa tehtynä. Isäni on ikäisekseen todella nuorekas ja somen kanssa ajan tasalla, eikä häntä tainnut edes tarvita suostutella videolle sen kummemmin.

Pahalapsi ihailee isänsä heittäytymiskykyä, sillä moni vanhempi olisi varmasti antanut täystyrmäyksen erikoiselle idealle.

Tytär aloitti isänsä käsittelyn värjäämällä tämän hiukset mustaksi ja muotoilemalla ne irokeesiksi. Sen jälkeen Kari meikattiin. Goottilookin viimeisteli ilman lävistystä laitettu septum-koru ja asianmukaiset vaatteet. Kun miesten verkkopaitaa ei ollut saatavilla, se tehtiin verkkosukkahousuista.

Kari kehui tyttärensä työtä ja piti omaa muutostaan genreen sopivaksi, mutta jatkoi pian, ettei tämä välttämättä ole sopiva hänelle omaan päivittäiseen lookkiinsa. Vaikka meikit lähtivät pesussa, hiusväri ei lupauksista huolimatta lähtenytkään. Ei edes kuudennen kerran jälkeen. Lopulta perhe otti hätäkeinoksi kookosöljyn, joka irrotti värin päästä muutaman pesukerran jälkeen.

Sympaattista videotaon katsottu yli 136 000 kertaa.

– Saamamme palaute on miltei kaikki positiivista ja kannustavaa ja se jos joku motivoi tekemään vastaavaa videosisältöä myös tulevaisuudessakin.

Pahalapsen voit tavata kaikkien tubettajien ja heidän faniensa ykköstapahtumassa Tubeconissa 12.–13. elokuuta Helsingissä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?