Cheek avautuu yllättäen Sisäpiiri 2.0 -ryhmästä – ”Jonkun on kerrottava asian toinen puoli” - Viihde - Ilta-Sanomat

Cheek avautuu yllättäen Sisäpiiri 2.0 -ryhmästä – ”Jonkun on kerrottava asian toinen puoli”

Rap-artisti Cheek kommentoi yllättävän runsassanaisesti Sisäpiiri 2.0 -ryhmää.

1.7.2017 19:43

Rap-artisti Cheek, eli Jare Tiihonen, kommentoi yllättäen Facebookissa Sisäpiiri 2.0 -ryhmää. Ryhmä nousi otsikoihin, kun Seiska-lehti uutisoi siitä keväällä. Seiskassa kerrottiin useiden julkkismiesten kirjoittavan ryhmässä räävittömyyksiä ja arvostelevan muun muassa sekskiaktejaan.

Lehdestä paljastui, että esimerkiksi Cheek oli antanut arvosanan seksiaktille. Artisti kommentoi kuitenkin lehdelle kyseisen 7,2/5-heiton olleen ”porukan vanha elämään jäänyt läppä, joka tarkoittaa jotakuinkin ”helvetin jees.”. Cheek myös pahoitteli lehdessä käytöstään.

Seiskassa kerrottiin Elastisen olevan ryhmän jäsen, mutta hän ei itse kirjoittanut ryhmään aktiivisesti. Elastinen itse kommentoi lehdelle, ettei ole nähnyt puoliakaan ryhmän keskusteluista.

Sisäpiiri 2.0 on ollut viime aikoina jälleen otsikoissa. Lauantaina Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin Cheekin ja Elastisen asianajajien uhanneen aiheesta kirjoittaneita kunnianloukkaussyytteillä. Myös kirjailija Sofi Oksanen paljasti Suomen Kuvalehteen kirjoittamassaan näkökulmakirjoituksessa saaneensa Elastisen juristilta postia, jossa kerrottiin ”Elastisen olevan hyvin, hyvin vihainen”.

Cheekiltä runsas avautuminen

Nyt lauantaina 1.7. julkaisemassaan Facebook-tekstissä Cheek kertoo oman kantansa asiaan.

– En ole koskaan aiemmin syytöksiin tai kirjoitteluihin kommentoinut näin, mutta tuntuu, että jonkun on kerrottava myös asian toinen puoli, Cheek aloittaa tekstinsä.

Cheek kertoo, että heidän kaveriporukallaan on ollut Facebookissa suljettu ryhmä, johon kirjoitettiin vuosittain yli 3000 julkaisua.

– Se oli kanava pitää yhteyttä ystäviin, joita ei kiireisessä elämänrytmissä kerkeä jatkuvasti kasvotusten näkemään. Keskusteltiin kaikesta maan ja taivaan välillä, Cheek kertoo.

– Pari kuukautta sitten Seiska oli saanut kaveripiirimme keskustelut haltuunsa ja nosti tuhansien asiallisten postausten seasta noin kymmenen räikeintä kirjoitusta. Koko kaveripiirini leimattiin törkyryhmäksi. Teimme Seiskalle aiheesta haastattelun, jossa kommentoimme kukin omia tyhmiä postauksiamme. Pyysimme anteeksi ja sanoimme, että emme halunneet pahoittaa kenenkään mieltä.

Cheek ja Elastinen kokevat, että heidät on tuomittu väärin Sisäpiiri 2.0 -kirjoittelusta.­

Cheekin mukaan muutamat muissa medioissa kirjoitetut tekstit aiheesta saivat hänet ja rap-artisti Elastisen eli Kimmo Laihon näyttämään rasisteilta tai vammaisten parjaajilta.

– Yhtäkään tällaista kommenttia kumpikaan meistä ei ollut sinne ikinä kirjoittanut, eikä sellaista oltu Seiskassa edes väitettykään. Itse asiassa Kimmo ei ollut koskaan kirjoittanut ryhmään yhtä ainutta kyseenalaista kommenttia, toisin kun uusien artikkelien kautta helposti ymmärtää.

– Katsoimme asianajajamme kanssa tarpeelliseksi tehdä oikaisut juttuihin, joissa meitä räikeästi leimattiin asioista, joita emme olleet sanoneet tai tehneet. Tämä on alalla täysin normaali käytäntö. Emme halunneet lähteä julkisesti sanasotaan vaan mieluummin hoitaa asian virallisia kanavia pitkin. Monet kirjoittajista tekivät oikaisut ja me olimme siihen tyytyväisiä.

Cheekin mukaan Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä on annettu ymmärtää, että hän ja Elastinen olisivat uhkailleet, kiristäneet tai koittaneet vaimentaa totuuden, vaikka he Cheekin mukaan tahtoivat vain korjata valheelliset väittämät sekä hoitaa mahdolliset kunnianloukkaukset asianajajansa kautta.

– Toiselle tämä voi tuntua selittelyltä, mutta en ole selitellyt ennenkään, Cheek toteaa.

Räppärin mukaan kirjoittelu aiheesta on ollut yksipuolista ja valheellista.

– Toivoisin, että asiasta paremmin tietämättä meuhkanneet lukisivat huolella myös totuuden.

  • Cheekin kirjoitus kokonaisuudessaan:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?