K-16! Televisiosta tulee illalla kauhuelokuvien eräänlainen klassikko – Maissilapset - Viihde - Ilta-Sanomat

K-16! Televisiosta tulee illalla kauhuelokuvien eräänlainen klassikko – Maissilapset

Maissilapset on oivallinen teos kauhuelokuvien ystäville, jotka pitävät filmejä sitä parempina, mitä huonompia ne ovat.

1.7.2017 10:17

Elokuvien hienossa maailmassa on klassikoita, klassikoita ja klassikoita. Yhtä ääripäätä edustaa esimerkiksi Tuulen viemää (1939), toista taas esimerkiksi Killer klowns from outer space (1988). Kauhukirjailija Stephen Kingin teokseen perustuva Maissilapset (1984) sijoittunee jonnekin sinne väliin omaan kategoriaansa.

Kuten kaikki elokuvat, myös Maissilapset jakaa mielipiteitä. Ehkä keskivertoelokuvaa voimakkaammin. Fritz Kierschin ohjaama filmi on saanut murska-arvosteluja kriitikoilta, muilta elokuvien ystäviltä ja jopa kirjailija Stephen Kingiltä itseltään. Ilta-Sanomien Tv-lehden kriitikko Timo Kuismin antoi elokuvalle kaksi tähteä viidestä, kun elokuva esitettiin Subilla 14. päivä tammikuuta.

– Filmissä saattaisi ehkä nähdä jotain uskonnollisia ääriliikkeitä kritisoivia painotuksia, mutta tarina peittyy turhaan efektipaukutteluun, Kuismin kirjoitti.

Elokuvan lukuisat jatko-osat ovat herättäneet mahdollisesti vielä ykkösosaakin vahvempia tunteita. Maissilapsista on tehty uusi versio vuonna 2009, mikä ei ole saanut erityistä ylistystä osakseen sekään. Elokuvalla on myös oma fanikuntansa. Monet kauhuelokuvien ystävät pitävät teoksia sitä parempina, mitä huonompia arvosteluja ne ovat saaneet.

Ajattelipa Maissilapsista mitä tahansa, Sub esittää sen tänään lauantai-iltana kello 21.00. Kyseessä on nimenomaan vuoden 1984 versio, jossa pääosia esittävät Terminaattori-elokuvista tunnettu Linda Hamilton sekä televisiosarja Dallasista tunnettu Peter Horton.

Tarina sijoittuu Yhdysvaltain Nebraskan osavaltion pikkukaupungin maissipelloille, missä toimii nuoren pojan johtama kultti. Kyseenalaisen lahkon uskonharjoituksiin kuuluvat muun muassa ihmisuhrit. Hyytävä kauhu voi alkaa, kun Hamiltonin ja Hortonin näyttelemä pariskunta osuu ohikulkumatkalla vahingossa paikalle.

Jos iltaa ei vietä heinäkuun ensimmäisen viikonlopun superlauantaina jossain muualla tai kehitä muuta tekemistä, voi pistää paukkumaissit poksahtelemaan ja Maissilapset pyörimään.

Elokuvaa ei suositella alle 16-vuotiaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?