Mahtuvatko Axl Rose ja Slash samalle backstagelle? Suomalaispromoottorilta merkittävä paljastus Guns N’ Rosesista

Hämeenlinnassa lauantaina esiintyvän Guns N’ Rosesin historia on täynnä värikkäitä vaiheita ja tarinoita.

Mahtuvatko nämä kaksi herraa samalle backstagelle?

1.7.2017 11:07

Useimmat niistä henkilöityvät bändin keulahahmoon ja laulusolistiin Axl Roseen, jota ainakin takavuosina pidettiin jopa Madonnaa suurempana diivana.

Mammuttimaisen jenkkibändin huippuvuosina 1991–1993 Rose poistui yllättäen kesken kaiken lavalta esimerkiksi St. Louisissa, mikä johti yleisön suureen mellakkaan. Rosen arvaamattomuus aiheutti ongelmia siellä täällä. Hurjat vaatimuslistat saattoivat kelvata tähdelle sinä päivänä, mutta eivät enää huomenna.

Milloin Rose halusi hotellihuoneeseensa esimerkiksi seitsemän pikkupyyhettä kahdeksan sijaan, milloin kuusi Cokistölkkiä seitsemän sijaan, milloin mitäkin. Eivätkä vaatimukset ole sittemminkään olleet vaatimattomia, kuten Suomen tunnetuimpiin promoottoreihin lukeutuva Timo Isomäki tietää.

– Gunnareiden keikkajärjestelyissä kaikista haastavinta lienevät Axl Rosen viivyttelyt. Ainakaan tällä vuosituhannella hän ei ymmärtääkseni ole noussut vielä kertakaan ajoissa lavalle, Isomäki kertoo.

Axl Rosen toiveita ei ole aina helppo toteuttaa.

Tamperelaispromoottori oli järjestämässä GNR:n Helsingin-keikkaa vuonna 2010. Keikan tuotantopäällikkö tiesi jo etukäteen, että jotkut kiertueen keikoista olivat alkaneet jopa useita tunteja myöhässä. Tästä viisastuneena Isomäki meni Rosen hotellihuoneen oven taakse kyttäämään tähteä.

– Axl viihtyy ennen keikkoja omissa oloissaan hotellihuoneessaan, eikä hän avaa sen ovea koputuksista huolimatta. Silloin kesällä 2010 keikan olisi pitänyt jo alkaa, ja pelkäsin myöhästyvämme pahasti, kunnes yhtäkkiä tuurini kääntyi. Axl oli kuluttanut kaikki jäänsä loppuun ja pian hänen huoneensa ovi aukesi, Isomäki muistelee.

– Kun Axl oli lähdössä hakemaan lisää jäitä, tartuin häntä saman tien hihasta ja sanoin, että nyt on pakko mennä. Hän katsoi hieman hölmistyneenä, mutta lähti kuitenkin matkaani, emmekä myöhästyneet lopulta kuin noin 45 minuuttia. Se oli selvä ennätys sillä kiertueella.

Bändi soittaa melkein alkuperäiskokoonpanollaan.

Kantolan keikka on Suomen kuluvan suven suurin rocktapahtuma. Keikka on odotetusti loppuunmyyty (noin 55 000 katselijaa), sillä GNR esiintyy käynnissä olevalla Not In This Lifetime -kiertueella miltei alkuperäiskokoonpanollaan. Oikukkaan Rosen rinnalla soittavat legendaarinen kitaristi Slash sekä basisti Duff McKagan, jotka taannoin kyllästyivät hänen käyttäytymiseensä ja erosiat bändistä.

Yli pari vuosikymmentä riidellyt kolmikko hautasi sotakirveensä lopullisesti toissa vuonna ja pian syntyi päätös massiivisesta paluukiertueesta. Raha ei todennäköisesti ollut pienin motiivi kiertuetta suunniteltaessa.

– En tiedä GNR:n Hämeenlinnan-keikan keikkapalkkion suuruutta, mutta puhutaan taatusti useista miljoonista. Yleensä tuon kokoluokan bändi sitoo keikkapalkkionsa myytyihin pääsylippuihin, ja jos Hämeenlinnassakin halvin lippu maksaa 90 euroa, niin kyllähän jo pelkästään yhdestä keikasta kertyy hurja tuotto, Isomäki tietää.

Mielenkiintoinen kysymys on, mahtuvatko Rose ja Slash jo samalle backstagelle. Suomessa GNR:n keikkajärjestelyistä vastaava Live Nation ei sopimusteknisistä syistä voi paljastaa yksityiskohtia bändin vierailusta, eikä pitkän linjan promoottorikaan ole asiasta varma. Hänellä on kuitenkin siihen liittyen hyvin luotettavalta vaikuttava aavistuksensa.

– On täysin mahdollista, että Axl ja Slash istuvat sulassa sovussa myös Hämeenlinnan-keikan takahuoneessa, sillä varmuudella tiedän sen, että jo parhaillaan Guns N’ Roses myy samalla kokoonpanolla ensi kesän keikkojaan, Isomäki paljastaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?