Viihde

Sopranos-tähti ja muusikko Little Steven esiintyy lauantaina Suomessa: ”Olen laiminlyönyt oman musiikkini tekemisen”

Julkaistu:

keikka
Suomessa lauantaina esiintyvä Little Steven elvytti soolouran, mutta ei enää saarnaa ihmisille yhteiskunnallisia asioita.
Steve van Zandt, 66, eli Little Steven eli Miami Steve tekee töitä vähintään kolmen nimensä edestä.

Hänet on nähty Bruce Springsteenin lähipiirissä, yhtenä Pomon parhaista kavereista ja luottomiehistä 1960-luvun lopulta lähtien. Hän soittaa Springsteenin E-Street Bandissa kitaraa.

Muita hajahommia alituiseen hymyilevä huivipää on tehnyt niin paljon, että monelle näistä sivupoluista olisi riittänyt elämänvaltatieksi: hän on ollut näyttelijä (Sopranos - ja Lilyhammer –tv-sarjat), pyörittänyt levy-yhtiötä ja tehnyt radio-ohjelmia. Ja tuottanut levyjä, viimeksi 1960-luvun pop-laulaja Darlene Loven paluulevyn

Hän on tehnyt soolouraakin, ja niissä merkeissä hän on nyt haastateltavana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta aivan ensin Little Steven haluaa kertoa, että hänellä on huono omatunto ja riittämättömyyden tunteita.

– Olen laiminlyönyt oman musiikkini tekemisen aivan liian pitkään, hän ilmoittaa.

Totta. Uusi, mainion ajaton rockia, soulia ja tietenkin Springsteeninkin levyiltä tuttua New Jerseyn sielukasta soundia yhdistävä albumi Soulfire on Little Stevenin ensimmäinen soololevy18 vuoteen.


Jo sitä edelsi pitkä tauko, joten varsinaisesti sooloartisti Little Steven on ollut aktiivinen viimeksi pidemmän jakson 1980-luvun lopulla.

– Nyt innostuin musiikin tekemisestä, kun tein soundtrackin Lilyhammeriin. Ajattelin, että oman musiikin kanssa voisi mennä pidemmällekin, kitaristi ilmoittaa.

Ja niin hän tekikin. Soulfire on trippi tekijänsä nuoruuteen. Aikaan, jolloin Pikku-Steven innostui mustasta musiikista – ja vuosiin, jolloin hän teki ensimmäisiä levytyksiään New Jerseyn kolmannen mestarin, Southside Johnnyn kanssa.

Ja kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan! Little Steven ei usko, että seuraavaa levyä pitää taas odottaa yli kymmentä vuotta.

– Tulen epäilemättä tekemään musiikkia, mutta milloin ja millaista, sitä en vielä tiedä. Pidän teemalevyistä, ja on mahdollista, että teen jonkin kokonaisuuden. Tunnen kuitenkin itseni vapautuneeksi, kun minun ei tarvitse kirjoittaa poliittisia lauluja, sanoo artisti, joka käänsi 1980-luvulla maailman paheksuvat katseet Etelä-Afrikan rotusorto-politiikkaan Sun City –levyllään ja jonka hittilevy Voice of America kannusti ihmisiä ”avaamaan silmät” maailman epäkohdille.

– Voin toki edelleen tehdä sellaisia lauluja, jos haluan. Mutta silloin oli suorastaan sensaatiomaista sanoa, mitä ajattelee ja kehottaa ihmisiä ajattelemaan itse.

Eikö tämä kärkäs vastakkainasettelujen aika nimenomaan tarvitse yhteiskunnallista musiikkia?

– Ei minun tarvitse laulaa Trumpista ja selittää häntä. Ihmiset kyllä tietävät hänet – ja osaavat muodostaa mielipiteensä, Little Steven vastaa.

– Ennen poliitikot yrittivät tehdä pahimmat päätöksensä salaa. Enää se ei onnistu. Elämme avoimempaa aikaa. Poliitikot eivät myöskään välitä, monet heistä ovat aivan avoimesti sitä, mitä ovat!


Voice of American aikoihin sanoit, että on mahdollista ajatella ja tanssia yhtä aikaa, mitä ajattelet siitä nyt?

– Olinpa silloin fiksu, hän sanoo – ja nauraa hyrisevää nauruaan pitkään.

Fiksu hän aikoo olla jatkossakin. Ja ahkera. Haastattelun aikana hän hahmottelee tulevia projektejaan niin näyttelijänä (”uutta tulossa”), artistina, levy-yhtiö-yrittäjänä kuin radiotoimittajanakin.

Ympäri maailmaa ja taannoin Suomeenkin Radio Helsinkiin syndikoitu Little Steven`s Underground Garage levittää rockin ilosanomaa soittaen niin uusia kuin vanhojakin bändejä.

– Olemme soittaneet yli 700 uutta bändiä ohjelmassa. Rockin soittamisella ei nykyisin voi juurikaan tienata, joten nämä kaikki bändit ovat mukana rakkaudesta lajiin. Lisäksi soitamme vanhojen tekijöiden uusia levyjä. Kun Cheap Trick, Joan Jett, Paul McCartney tai Rolling Stones julkaisee levyn, me soitamme sitä, kun kukaan muu ei soita, Little Steven maalailee.

Entä kuinka sitten voi Little Stevenin suhde Bruce Springsteeniin? E-Street Band teki viimeisimmän keikkansa helmikuussa Australiassa. Tulevista keikoista ei ole tiedotettu.

– Bruce tekee kiertueen joka toinen kesä, ja olen silloin mukana siinä. Joka toinen vuosi teen sitten näitä omia juttujani.

Little Steven esiintyy Järvenpään Puistobluesissa lauantaina 1.7.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt