Isto Hiltunen, 49, ja Leena-vaimo, 43, juhlivat häitään viikonloppuna – lapsi olisi tervetullut - Viihde - Ilta-Sanomat

Isto Hiltunen, 49, ja Leena-vaimo, 43, juhlivat häitään viikonloppuna – lapsi olisi tervetullut

Isto Hiltunen ja Leena-rakas menivät salaa naimisiin jo vuodenvaihteessa.

Rakastavaisten hääjuhlaa vietetään viikonloppuna.­

30.6.2017 11:47

Laulaja Isto Hiltusella, 49, on mukavia kuulumisia kerrottavana. Tällä viikolla on häät, elokuussa viisikymppiset ja elämä muutenkin mallillaan uudessa kodissa Kontiolahdella.

Hiltusen elämässä on tapahtunut melkoisesti parin viime vuoden aikana.

Pitkä avoliitto päättyi pari vuotta sitten, jonka jälkeen vanha tuttavuus roihahti rakkaudeksi ja paikkakunnan vaihdon myötä avoliitoksi. Kun Hiltunen esittelee tumman kaunottaren Leena Hiltusen, 43, paljastuu vielä yksi uusi elämänmuutos.

– Menimme naimisiin jo vuodenvaihteessa Oulussa. Juksasimme ystäväpariskunnan paikalle todistajiksi ja avioiduimme maistraatissa, Hiltunen tunnustaa.

Kontiolahdelle päädyttiin, koska puolustusvoimissa työskentelevän Leena Hiltusen työpaikka siirtyi Joensuuhun. Tulevana lauantaina pariskunnan häitä juhlitaan kuitenkin Hiltusen entisessä kotikaupungissa Jyväskylässä. Kummallakin on ystäviä ympäri maan, joten Jyväskylän keskeinen sijainti vaikutti ratkaisuun.

Jo solmittu avioliitto siunataan lauantaina kirkossa ja sen jälkeen juhlitaan läheisessä juhlatilassa Nikolainkulmassa.

– Juhlapaikan koko rajoittaa vieraiden määrää, joten kutsuttuja on jonkin verran alle sata.

Pari kertoo, että juhlapaikan koko rajoittaa vieraiden määrää.­

Juhlapaikan pitopalvelu on Hiltusen mukaan kaupungin paras. Hän on monena vuonna hakenut pitopalvelusta jouluruoat ja tietää siksi, mitä hääpöydässä pitää ainakin olla.

– Ehdottomasti on oltava pitopalvelun omaa tummaa leipää sekä pikkuleipiä. Ja lihapullia, Hiltunen ilmoittaa.

Heinäkuinen lauantai verottaa melkoisesti muusikkokavereiden pääsemistä paikalle, mutta muusikkoja on kuitenkin luvassa esiintyjiksi asti.

– Aika monella muusikkoystävällä on keikka, mutta kyllä juhlissa silti musiikkia piisaa. Hyviä esiintyjiä on niin monta, että minä voin vain nauttia. Ajatus olisi, että en päädy lavalle, sulhanen ennakoi, mutta pienellä varauksella.

– Jos morsian pyytää, niin sitten saatan minäkin laulaa, hän lisää.

Hääparille lienee luvassa yllätyksiä.

– Ihaniin kaasoihimme häähuuma tuntuu iskeneen paljon pahemmin kuin meihin itseemme. He ovat todennäköisesti keksineet kaikenlaista, josta emme edes vielä tiedä.

Isto Hiltunen saattaa laulaa hääjuhlassaan, jos morsian niin pyytää.­

Pariskunnan suhde on edennyt vauhdilla. Syksystä 2015 lähtien yhtä pitänyt pariskunta kihlautui viime kesänä. Siitä voidaan kiittää Joensuussa esiintynyttä Miljoonasade-yhtyettä.

– Tarkoitus oli mennä nukkumaan, mutta kuulimme kaikuja Miljoonasateen musiikista. Lähdimme kävelemään kohti musiikkia ja löysimme itsemme bändin keikalta.

Bändin laulusolisti Heikki Salo kuulutti Voipallo-biisin kohdalla, että siihen liittyy taikaa: jos taputtaa mukana, toiveet toteutuvat.

– Seuraavana aamuna kosin ja sain myöntävän vastauksen. Laitoin Salon Heikille viestin, että toiveet tosiaan toteutuivat, laulaja kertoo.

– Minulla on todella hyvä olo Leenan kanssa. Ystäväni ovat sanoneet, että Leenan kanssa minusta tulevat esiin kaikki parhaat puoleni, Isto kertoo.

– Olemme samalla aaltopituudella, meillä on hyvä huumori. Isto on leikkisä ja hyvin huomaavainen. Aamuisin hän nousee ensin, laittaa kahvit ja autoni valmiiksi ennen kuin lähden töihin. Olo on kuin kuningattarella, Leena myöntää.

Kummallekin avioliitto on toinen. Hiltusella on aiemmista liitoistaan neljä lasta, Leenalla lapsia ei ole.

– Lapsen hankintaan suhtaudumme myönteisesti, mutta katsotaan nyt, miten elämä vie, Leena linjaa.

Häämatkalle rakastavaiset suuntaavat pohjoiseen.­

Heti häiden jälkeen pariskunta suuntaa häämatkalle Pohjois-Suomeen.

– Käymme Levillä ja Torniossa, jossa ystäväni on varannut meille sviitin uudesta Mustaparta-hotellista. Minulla on keikkoja seuraavana viikonloppuna, joten nyt ei voi lähteä pidemmälle lomalle, muusikko perustelee.

Hän keikkailee lähinnä viikonloppuisin. Joskus myös viikolla, kuten torstaina 17. elokuuta, joka sattuu olemaan tänä vuonna oma 50-vuotispäivä.

– Otin vahingossa keikan syntymäpäivälleni, joten nyt juhlitaan työn merkeissä. Tällä hetkellä ajatuksena olisi pitää Leenan kanssa yhteiset syntymäpäiväjuhlat joskus syksyllä.

Hiltusta iän karttuminen ei haittaa, sillä hän kokee olevansa täynnä virtaa.

– Tunnen olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Kaikin puolin on virkeä olo ja jaksan enemmän kuin ikinä.

Keikkailun ohessa Hiltunen tekee musiikkia muille sekä opiskelee Jyväskylän yliopistossa.

– Olen gradua vaille valmis musiikkitieteen maisteri. Käyn myös luennoimassa musiikkialan oppilaitoksissa. Sävellän musiikkia muille artisteille, mutta omakin single on valmistumassa, muusikko mainitsee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?