Joel Hallikainen avautuu Iskelmälle elämänsä vaikeimmasta paikasta: ”Kiusaus lähteä perheen parista on suuri” - Viihde - Ilta-Sanomat

Joel Hallikainen avautuu Iskelmälle elämänsä vaikeimmasta paikasta: ”Kiusaus lähteä perheen parista on suuri”

Pitkänlinjan muusikko Joel Hallikainen, 55, muistelee Iskelmän haastattelussa 1990-luvun huippusuosiotaan.

Joel Hallikainen muistelee uraansa Iskelmän haastattelussa.­

30.6.2017 10:25

Tanssipaikat olivat täynnä, levyt myivät ja Hallikainen oli myös luotsaamassa television huippusuosittua Tuttu Juttu Show’ta.

Vuonna 2000 Hallikaisen oli tehtävä valinta perheensä ja uran välillä. Hän kertoo Iskelmän haastattelussa, että oli ollut vuosia poissaoleva, keikkaileva perheenisä kolmelle lapselleen.

Perheeseen oli syntymässä kaksoset. Hallikainen joutui elämänsä vaikeimman paikan eteen.

– Minun oli vaan pakko tehdä valinta. Tein sen perheeni vuoksi. Nyt kun katson 17 vuotta taaksepäin, se on elämäni parhaimmista päätöksistä, vaikka se oli silloin kivuliasta. Nämä kaksoset ovat nyt 17-vuotiaita ja olen oikeasti ollut osa heidän elämäänsä. Heillä on ollut tasainen, normaali lapsuus, hän kertoo Iskelmälle.

Hän ei ole katunut valintaansa. Mies kertoo haastattelussa kohdanneensa omat mörkönsä silmästä silmään.

– Silloin kun olet se yleisön haluama artisti, kiusaus lähteä perheen parista on suuri. Sinua halutaan maailmalla. Ovet ovat auki joka paikkaan, punainen matto on edessä ja tervapadat palavat, hän jatkaa haastattelussa.

Hallikaisen Kuurankukka-superhitti soi radioissa 25 vuotta sitten.­

Ilta-Sanomat haastatteli Hallikaista vuoden alussa, jolloin muusikko oli palaamassa jälleen tanssilavoille pitkän tauon jälkeen.

Paluu tanssilavoille liittyi juhlavuoteen. Hallikaisen jättihitti Kuurankukan ilmestymisestä tulee kuluneeksi 25 vuotta.

– Tuntuu, että se on tehtävä nyt, kun koen olevani hyvässä kondiksessa. Tasalukuja ei tule kovin usein. Jos jään odottelemaan viideksi vuodeksi, se on liian pitkään tässä iässä, Hallikainen totesi IS:lle tuolloin.

Hallikainen myös kuvaili tuntemuksiaan jättäytymistään urakelkasta vapaaehtoisesti kesken kuumimpien vuosien aikana pois.

Hänen kaksosillaan oli rippijuhlat samana päivänä, kun Jari Sillanpäällä oli konsertti Olympiastadionilla Helsingissä vuonna 2015.

– Siinä hetkessä tajusin, että rippijuhlat olivat minulle Olympiastadion. Se oli oma valintani. Stadikka taas oli Jarin juttu. Kumpikin teki oikein. Enkä nyt vertaa itseäni taiteilijana Jariin, hän on omaa luokkaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?