Miss Gay Finland 2017 on pyhäkoulunopettaja Noora Kalpio, 24

Kilpailun voittaja aikoo nyt lähteä rakentamaan siltoja.

Jessica Love (vas.), Noora Kalpio (keskellä) ja Adéle Venäläinen (oik.).

Lahtelainen pyhäkoulunopettaja Noora Kalpio, 24, on vuoden 2017 Miss Gay Finland.

– Ihan huikealta tuntuu, nyt lähdetään rakentamaan siltoja, onnellinen Kalpio kertoo kisajärjestäjien tiedotteessa.

Finaali järjestettiin keskiviikkoiltana helsinkiläisravintola DTM:ssä. Mukana oli kahdeksan kilpailijaa, joista toiselle sijalle ylsi Jessica Love ja kolmannelle sijalle Adéle Venäläinen. Yleisön suosikki oli Love.

Miss Gay Finlandiksi kruunataan vuosittain persoonallinen, fiksu ja viehättävä ihminen edustamaan sateenkaariyhteisöä. Tänä vuonna tuomaristoon kuului muusikko Paula Vesalan lisäksi muun muassa YleX:n juontajapari Alma Hätönen ja Jenni Poikelus.

– Miss Gay Finland 2017 on lämmin ja helposti lähestyttävä. Omalla toiminnallaan hän rakentaa siltoja eri yhteisöjen välille. Noora vakuutti tuomariston puheellaan lähimmäisenrakkaudesta, josta pohjimmillaan kaikessa on kyse, tuomaristo perusteli valintaansa.

Kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Tällä kertaa kohde oli HeSetan Together -työ, joka järjestää vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille.

Helsinki Pride -viikolla valitaan myös Mr Gay Finland. Finaali järjestetään torstaina DTM:ssä, ja titteliä hamuaa yhdeksän kilpailijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?