Millennium-trilogiaa tähdittänyt Michael Nyqvist kuoli keuhkosyöpään

Julkaistu:

Näyttelijä oli sairastanut syöpää noin vuoden, hänen edustajansa kertoi uutistoimistolle.
Tiistaina menehtynyt ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist kuoli keuhkosyöpään, hänen edustajansa kertoi Reutersille lähettämässään lausunnossa. Nyqvist oli sairastanut syöpää noin vuoden.

Nyqvist menehtyi perheensä ympäröimänä Tukholmassa. Hän oli naimisissa suomenruotsalaisen Catharina Ernroothin kanssa. Parilla oli kaksi lasta.

Nyqvist muistetaan muun muassa roolistaan tutkivana toimittajana Mikael Blomqvistina Stieg Larssonin kirjoihin perustuvassa Millennium-trilogiassa. Näyttelijä nähtiin myös muun muassa Klaus Härön elokuvassa Äideistä parhain ja neljännessä Mission Impossible -elokuvassa.

Nyqvistin kollegat ja ystävät muistavat hänet loistavana näyttelijänä sekä kilttinä, hauskana ja viisaana ystävänä.

Ohjaaja Kay Pollack työskenteli Nyqvistin kanssa ohjatessaan Niin kuin taivaassa -elokuvaa. Nyqvist voitti roolistaan Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon.

–Hän teki uskomattoman roolisuorituksen Niin kuin taivaassa -elokuvassa. Hänen kanssaan oli todella mukava työskennellä, Pollack sanoo.

Näyttelijä Julia Dufvenius työskenteli Nyqvistin kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2009. Dufvenius muistaa Nyqvistin kilttinä, läsnä olevana ja suorana.

–Hän oli mahtava kollega. Keskustelimme suunnattoman paljon elämästä ja olemme olleet paljon yhteyksissä. Hän merkitsi minulle todella paljon, etenkin kun työskentelimme yhdessä. Se oli elämässäni myrskyisää aikaa ja pystyin tukeutumaan häneen täysin, Dufvenius kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt