Millennium-trilogiasta tunnettu ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist on kuollut - Viihde - Ilta-Sanomat

Millennium-trilogiasta tunnettu ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist on kuollut

Näyttelijä kuoli 56-vuotiaana.

Michael Nyqvist tunnetaan muun muassa Millennium-trilogiasta ja Mission Impossible - Ghost Protocol -elokuvasta.­

27.6.2017 23:43

Ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist on kuollut 56-vuotiaana, muun muassa Dagens Nyheter uutisoi. Lehden mukaan näyttelijä menehtyi sairastettuaan pitkään syöpää.

Nyqvist on tunnettu muun muassa vuonna 2009 ilmestyneestä Millennium-trilogiasta, jossa hän näytteli toimittaja Mikael Blomqvistiä. Hän näytteli myös vuonna 2012 julkaistussa Mission Impossible – Ghost Protocol -elokuvassa. Samassa elokuvassa näytteli myös suomalainen Samuli Edelmann.

Nyqvistin perhe kertoo uutistoimisto TT:lle, että näyttelijä menehtyi tiistaina.

– Meillä on tänään surullinen uutinen välitettävänämme, sillä näyttelijä ja kirjailija Michael Nyqvist on kuollut tiistaina 27. kesäkuuta 2017 sairastettuaan jonkin aikaa. Michael Nyqvist täytti 56 vuotta ja tulee jättämään jälkeen suuren tyhjiön. Perhe pyytää saada surra rauhassa, perhe kertoi lausunnossaan Aftonbladetin mukaan.

Nyqvistin viimeisimmäksi näyttelijätyöksi jäi rooli Markelin rooli Den allvarsamma leken -elokuvassa. Ruotsin elokuvainstituutti palkitsi Nyqvistin parhaasta miessivuosasta tämän vuoden tammikuussa.

Ilta-Sanomat tapasi Nyqvistin vuonna 2015, jolloin hän nähtiin Mika Kaurismäen elokuvassa Tyttökuningas. Palkittu näyttelijä paljasti, mikä hänelle oli tärkeintä.

– Elämäni ykkösasia on perhe, Nyqvist sanoi.

Nyqvist meni naimisiin suomenruotsalaisen Catharina Ehrnroothin kanssa vuonna 1990.

Lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa näytellyt Nyqvist totesi myös naurahtaen, että ihmiset muistavat hänet Tom Cruisen tähdittämästä Mission Impossible -elokuvasta.

– Olen sitä ennen ja sen jälkeen tehnyt lukuisia leffoja. Myönnän olevani hemmoteltu, sillä saan tehdä elokuvia niin Euroopassa kuin Amerikassa. En olisi uskonut, että amerikkalaisissa elokuvissa esiintyminen tekee minusta niin tunnetun. Arvostan urallani eniten sitä, että minua kunnioitetaan siinä, mitä olen saanut työssäni aikaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?