Bikinikisa nostatti raivon – tsekkiläinen ydinvoimala lupasi harjoittelupaikan kauneimmalle työnhakijalle: ”Räikeää seksismiä”

Tsekkiläinen ydinvoimala on joutunut valtavan kritiikin kohteeksi julkaistuaan bikinikuvia nuorista naisista. Tempausta pidetään pöyristyttävänä seksisminä.

Tsekkiläinen energiayhtiö käynnisti ennen juhannusta Facebook-sivullaan kampanjan, jolla haki harjoittelijaa.

Erikoiseksi sometempauksen teki se, että harjoittelupaikasta kisasi kymmenen kaunista nuorta naista, ja valinta kerrottiin tehtävän sen perusteella, kenen bikinikuva saisi eniten tykkäyksiä. Tempaus oli nimetty Miss Energia 2017 -kisaksi.

– Jäähdytystornin sisus muuttui epätavalliseksi valokuvastudioksi. Tänään siellä poseerasi 10 finalistia, ja esittelemme heidät nyt teille. Tyttö, joka saa eniten tykkäyksiä pääsee kahdeksi viikoksi harjoitteluun meille, jaettujen kuvien yhteydessä ilmoitettiin.

  • Yritys on poistanut Facebook-päivityksensä jutun tekemisen jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Temelínin kaupungissa Tsekeissä sijaitseva ydinvoimala joutui nopeasti julkisen ruodinnan kohteeksi. Ydinvoimalaa syytetään siitä, että se arvottaa ihmisten ulkonäön heidän ammatillista osaamistaan tärkeämmäksi.

Kommenteissa kummasteltiin sitä, että tällaista tapahtuu vielä vuonna 2017.

– Naisten palkkaaminen harjoitteluun sen perusteella, miltä he näyttävät bikineissä, on julkeaa, räikeää ja anteeksiantamatonta seksismiä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös monet kansainväliset mediat ovat tarttuneet aiheeseen. Tapauksesta uutisoi muun muassa brittilehti Daily Mail.

– Kilpailu on täysin etiikan rajojen ulkopuolella, kommentoi Daily Star -lehdelle puolestaan ihmisoikeusasianajaja Petra Havlíková.

– Vuonna 2017 minusta on ihmeellistä, että joku voisi saada ammatillista etua hyvän ulkonäkönsä vuoksi.

Ydinvoimala joutuikin viharyöpyn jälkeen julkaisemaan Facebookissa pahoitteluviestin.

Yhtiö myös ilmoittaa, ettei aio valita Miss Energia 2017 -tittelin voittajaa, vaan kaikki kymmenen osallistujaa saavat mahdollisuuden päästä työskentelemään ydinvoimalaan, mikäli läpäisevät tarvittavat kokeet.

– Emme halunneet loukata ketään kilpailulle. Kilpailun tarkoituksena oli tukea teknistä koulutusta. Mutta mikäli tämä alkuperäinen tarkoitusperä nostatti epäilyksiä tai huolta, olemme hyvin pahoillamme, ydinvoimala toteaa julkaisussaan.

Juttua muokattu 27.6. klo: 10.47: Yritys on poistanut Facebook-päivityksensä jutun tekemisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?