Popin kuningas Michael Jackson menehtyi 8 vuotta sitten – muistatko, miten kuolema sekoitti maailman? Google meni rikki, fanit tekivät itsemurhia

Julkaistu:

popin kuningas
Popin kuninkaan kuolema vaikutti koko maailmaan.
Michael Jackson menehtyi Los Angelesissa torstaina 25.6.2009 kello 14.26 Yhdysvaltain länsirannikon aikaa, eli kello 0.26 Suomen aikaa. Hän oli kuollessaan 50-vuotias.

Jackson lyyhistyi kotonaan lattialle ja hänen kotoaan soitettiin hätänumeroon. Lääkärit yrittivät elvyttää tähteä tunnin ajan. Hänen elimistöstään löytyi ainakin kolmea kipulääkettä, kahta erilaista rauhoittavaa lääkettä, lihasrelaksanttia, närästyslääkettä ja mielialalääkettä.

Tähden lääkäri Conrad Murray sai lopulta tuomion kuolemantuottamuksesta. Syytteen mukaan lääkäri annosteli Jacksonille kuolettavan määrän rauhoittavia lääkkeitä. Murray on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa Jackson otti yliannostuksen itse.

Vaikka kuolemaan johtaneista syistä ollaan montaa mieltä, on yksi asia selvä: tieto popin legendan kuolemasta vaikutti seuraavina päivinä koko maailmaan.


Google meni rikki

Kun tieto Jacksonin kuolemasta alkoi levitä torstain ja perjantain aikana, ihmiset googlasivat vahvistusta netistä. Miljoonat ihmiset kirjoittivat tähden nimen hakukoneeseen. Hakukomentoja tuli niin paljon, että maailman käytetyin hakurobotti sekosi. Käyttäjät saivat näytöilleen virheilmoituksen. Googlella ei tiedetty uutisesta, ja hakusanojen valtava määrä sai yhtiön epäilemään verkkohyökkäystä.

Levyt loppuivat kaupoista

Popin legendan levymyynti paisui niin historialliseksi kuoleman jälkeisinä päivinä, että levyt loppuivat maailman kaupoista. Kysyntää oli muun muassa hittipaketeille Number Ones ja The Essential Michael Jackson sekä tietenkin Thrillerille. Eri puolilla maailmaa hamstrattiin myös Off The Wallia, Badia ja Dangerous-studioalbumia.


12 fania teki itsemurhan

Jacksonin kuolema ajoi osan faneista äärimmäiseen ratkaisuun. Popin kuninkaan suurimman fanisivuston ylläpitäjä Gary Taylor kertoi kuulleensa ainakin 12 fanin tehneen itsemurhan idolinsa kuoleman johdosta.

– Tämä on vaikea tilanne, mutta Michael Jackson ei olisi halunnut tällaista. Hän olisi halunnut heidän jatkavan elämäänsä, Taylor muistutti.

Barack Obama kirjoitti surunvalittelun

Jopa Yhdysvaltain silloinen presidentti Barack Obama kirjoitti surunvalittelukirjeen Jacksonin lähiomaisille. Presidentti Obama ilmoitti kirjeessään, että Jackson oli huikea esiintyjä, jonka elämään liittyi surullisia ja traagisia piirteitä.


Tappelu bussissa

Kuolema nosti tunteet pintaan jopa siinä määrin, että se aiheutti floridalaisessa bussissa tappelun. Eräs matkustaja sai puhelimeensa tiedon kuolemasta, jonka hän luki järkyttyneenä ääneen kaikille. Kuski kommentoi kuolemaa tylysti, ja myös toinen kanssamatkustaja ärsyyntyi kuoleman suremisesta niin, että hän alkoi jahdata puukon kanssa tekstiviestin lukenutta matkustajaa.

Outo yhteensattuma

Fanit järkyttyivät tajuttuaan, että Jackson allekirjoitti testamenttinsa koskien lastensa huoltajuutta ja omaisuutta vuonna 2002 tasan päivälleen seitsemän vuotta ennen hänen hautajaisiaan. Hautajaiset järjestettiin 7.7.2009.


Hanskan kanssa hautaan

Valkoisista hansikkaista tuli Jacksonin tavaramerkki. Poptähti vei mukanaan hautaan yhden suosikkihanskoistaan. Jacksonin sisko La Toya Jackson valitsi hautaan valkoisen nahkahanskan, jota Jackson käytti kymmenen vuotta ennen kuolemaansa. Luksuskäsine oli päällystetty Swarovskin kristalleilla.

Hiuksista timantteja

Yritys, joka oli erikoistunut tekemään timantteja ihmisten hiuksista, sai tehtäväkseen valmistaa koruja Jacksonin hiuksista tämän kuoleman jälkeen. Aiemmin yritys oli tehnyt timantteja mm. säveltäjä Beethovenin hiuksista. Aikoinaan Beethovenin timanteista maksettiin eBayssa jopa yli 140 000 euroa.Ex-vaimo väitti, että tähti ennusti oman kuolemansa

Elviksen tytär Lisa Marie Presley ja Jackson olivat naimissa vajaat kaksi vuotta 1990-luvulla. Avioliittoa syytettiin julkisuustempuksi, jonka tarkoituksena oli kiillottaa Jacksonin pedofiilikohussa romuttunut imago. Lisa Marien isä Elvis kuoli 42-vuotiaana. Hän kertoi Jacksonin kuoleman jälkeen, että hän oli kertonut uskovansa päätyvänsä samaan tilanteeseen.

– Hän tuijotti minua hyvin tiiviisti ja totesi levollisen rauhallisesti, että pelkään päätyväni kuin hän (Elvis), Lisa Marie Presley kertoi.Kiilasi Suomessakin listojen kärkeen

Maailmalla Jacksonin levyt ampaisivat listaykkösiksi kuoleman jälkeen. Ilmiö nähtiin myös Suomessa, sillä kokoelmalevy The Essential Michael Jackson kiilasi listaykköseksi alle kuukausi kuoleman jälkeen. Viidentenä listalla oli Jacksonin Thriller 25th Anniversary Edition. Listasijalta seitsemän löytyy Jacksonin The Collection.

IS:n lukijat äänestivät parhaan kappaleen

Kuoleman jälkeen Ilta-Sanomien lukijat äänestivät pop-legendan parhaan kappaleen. Voittajaksi valikoitui Billie Jean Thriller-levyltä 24 prosentin äänisaalillaan. Toiseksi tulivat saman levyn Beat It 21 prosentilla ja Thriller 20 prosentilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt