Sani rakastui huomattavasti itseään nuorempaan mieheen: ”Ikä ei ole ongelma” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sani rakastui huomattavasti itseään nuorempaan mieheen: ”Ikä ei ole ongelma”

Laulaja, näyttelijä Sani ei tingi äitiydestä, vaikka joskus onkin melko raskasta.


24.6.2017 7:50

Aikakone-yhtyeestä tutuksi tullut laulaja, näyttelijä Sani Aartela, 46, kertoo yhtyeen suunnittelevan 25-vuotisjuhlakiertuetta. Ryhmä on tehnyt alati keikkoja, mutta pian on suuremman kiertueen aika.

– Tässä painettaan Aikakoneen kanssa edelleen kaikki viikonloput eri puolilla Suomea, Sani sanoo.

Sani on työssään kiireinen, sillä keikkojen lisäksi hän on heittäytynyt toisen intohimonsa pariin; teatterin lavalle. Nyt hän esiintyy yhdessä Anna Hanskin ja Annika Eklundin kanssa Hämeenlinnan kesäteatterissa. Vanhoja hittejä pursuavan ja raikkaaseen 60-luvun henkeen tehdyn Suklaasydän-produktion ensi-ilta on 29. kesäkuuta. Naisten kanssa lavalla ovat myös Juhani Laitila ja Otto Kanerva sekä live-orkesteri.

– Esiintyessämme kolme kesää sitten Raumalla, penkit olivat joka ilta täynnä. Uskon ihmisten tulevan siksi, että historia ikään kuin toistaa itseään ja vanhat biisit pompahtavat aika ajoin suosioon, äskettäin Ei mitään lisättävää -sinkun julkaissut Sani iloitsee.

Sani opiskeli aikoinaan tekstiiliartenomiksi, koska hän uskoi, ettei musiikista voi tehdä itselleen ammattia.

– Valmistuessani artenomiksi syntyi Aikakone ja siitä sitten lähdettiin. Mielestäni tekemisen kautta oppii parhaiten. Joko ihminen osaa laulaa tai sitten ei, soolouraakin tehnyt Sani sanoo.

Omaa matkaansa musiikin parissa Sani kutsuu seesteiseksi, sillä hän on mielestään pystynyt pitämään oman elämänsä ohjat käsissään.

– Jos ei osaa hallita elämäänsä, ei jaksa eteenpäin. Tosin tällainen elämäntyyli vaatii oman luonteensa sekä avoimemman suhtautumisen ihmisiin, hän tietää.

Puhuessaan tyttärestään Sanin ääni pehmenee. Sani on eronnut lapsensa isästä, näyttelijä Turkka Mastomäestä ja elää uudessa suhteessa 17 vuotta itseään nuoremman muusikon Samuli Erkkilän kanssa.

– Tyttäreni on musikaalinen ja hyvin sosiaalinen. Hän on ranskankielisessä eskarissa ja siellä tehdään paljon asioita laulun kautta.

Sani painottaa, että totta kai tyttären isä on lapsensa elämässä, eikä vanhempien välillä ole skismaa. Heillä on yhteishuoltajuus.

– Meille tuli ero ja elämässä kääntyi uusi sivu. Samulin kanssa on kaikki hyvässä tasapainossa ja vaikka ikäerosta huudellaan erilaisilla palstoilla, se ei ole ongelma, Sani sanoo.

Sani ei kaunistele sitä, että äitiys yhdistettynä keikkaelämään olisi helppo yhtälö. Hän myöntää olevansa ajoittain erittäin väsynyt.

– Totta kai pitkät keikkamatkat ja artistin elämä verottavat jaksamistani. Olen joskus todella väsynyt ja kuljen verkkarit päällä kotona kuin zombi. Yritän silti olla alati lapselleni läsnä ja on tyttäreni ollut lyhyillä keikoilla mukananikin, Sani myöntää.

Kun Sanilta kysyy, miten hän jaksaa vetää 40 Suklaasydän-iltaa ja sen lisäksi vielä festivaalikeikat, hän vastaa:

– Mietin asioita päivä kerrallaan. Elämässäni on oltava aina pieni stressi päällä. En osaa vain olla. Pidän minuuttiaikataulusta, hän paljastaa.

Sani sanoo Aikakoneen suosion alkuaikojen opettaneen paljon. Mitään hän ei vaihtaisi pois.

– Suosio opetti sitkeyttä, jota olen pärjätäkseni elämässäni tarvinnut, hän päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?