Tuore dokumentti pureutuu 28-vuotiaana traagisesti menehtyneen Heath Ledgerin elämään – unettomuus koitui kuolemaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuore dokumentti pureutuu 28-vuotiaana traagisesti menehtyneen Heath Ledgerin elämään – unettomuus koitui kuolemaksi

Traagisesti menehtyneen Heath Ledgerin elämää kerrataan tuoreessa dokumentissa.

26.6.2017 17:15

Vain 28-vuotiaana menehtyneen näyttelijän Heath Ledgerin isoimpiin ja kiitetyimpiin kuuluva roolityö saapui valkokankaille vasta hänen kuolemansa jälkeen.

Jokerin rooli Batman-seikkailussa Yön ritari (2008) toi hänelle useita palkintoja postuumisti – myös parhaan miessivuosan Oscarin.

2005: Heath Ledger ja Michelle Williams näyttelivät avioparia elokuvassa Brokeback Mountain. Pari rakastui oikeasti ja heille syntyi tytär.­

Dokumenttielokuva I Am Heath Ledger (2017) on läpileikkaus Australiasta Hollywood-tähdeksi ponnistaneen miehen huikeaan uraan.

Dokumentissa äänensä saavat kuuluviin perheenjäsenet, ystävät ja työtoverit. Isossa osassa on miehen itsensä kuvaama materiaali.

Ledger suhtautui näyttelemiseen intohimoisesti ja oli musiikillisesti lahjakas. Hän oli myös lojaali ystävä. Kodin ovet olivat aina avoinna.

1999: 10 Things I Hate About You­

Dokumentista välittyy kuva taiteellisesti luovasta miehestä, joka suhtautui elämään syvemmin kuin moni muu. Hän antoi näyttelemiselle kaikkensa. Suuri suosio sen sijaan jopa hieman pelotti.

Kun Ritarin tarina -elokuvan julisteet vuonna 2001 peittivät Los Angelesin kadut, Ledger joutui poistumaan kesken markkinointipalaverin vessaan paniikkikohtauksen kourissa.

2009: The Imaginarium of Doctor Parnassus jäi Ledgeriltä kesken.­

Vastapainoa elämään toi suhde näyttelijä Michelle Williamsiin, jonka kanssa hänelle syntyi tytär Matilda Rose vuonna 2005.

Jokerin roolia Ledger valmisteli huolella astumalla syvälle Batmanin vastustajan sairaaseen mielenmaisemaan. Luovaa miestä vaivasi unettomuus, joka koitui lopulta hänen kohtalokseen.

Ledger kuoli reseptilääkkeiden tahattomaan yliannostukseen 22. tammikuuta 2008.

I am Heath Ledger -dokumentti maanantaista 26.6. alkaen Yle Areenassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?