Kuningatar Elisabetin syntymäpäiväjuhlien yllä synkkä varjo – julkaisi paljon puhuvan tiedotteen - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabetin syntymäpäiväjuhlien yllä synkkä varjo – julkaisi paljon puhuvan tiedotteen

Kuningatar Elisabetin syntymäpäivien vietto on muodostunut Britanniassa joka vuotiseksi traditioksi.

Kuningatar Elisabet täytti keväällä 91 vuotta.­

17.6.2017 10:11

Kuningatar Elisabetin virallinen syntymäpäivä on 21. huhtikuuta, mutta syntymäpäiviä on ollut tapana viettää juhlallisuuksin kesäkuussa. Traditio on vanha, ja sen on kerrottu olevan peräisin siitä, että kesällä ilmat ovat lämpimämmät kuin keväällä.

Tänä vuonna 91 vuotta täyttänyt lauantain juhlinta on kuitenkin saanut ikävän varjon ylleen. Kuningatar Elisabet julkaisi monarkian virallisella sivulla ja some-kanavissa tiedotteen.

Tiedotteen mukaan tänä vuonna on vaikea paeta synkkää ilmapiiriä, joka johtuu viime kuukausina tapahtuneista tragedioista. Tragedioilla kuningatar Elisabet viittaa muun muassa Manchesterin terrori-iskuun sekä äskettäiseen Lontoon Grenfell Tower -tornitalon paloon.

– Me jatkamme kansana heidän ajattelemistaan ja heidän puolestaan rukoilemista, joiden elämää nämä tragediat ovat koskettaneet, kuningatar sanoo tiedotteessa.

Kuningatar Elisabet on käynyt aktiivisesti itse tapaamassa tragedioiden uhreiksi joutuneita kansalaisia. Mukana on ollut myös muun muassa hänen pojanpoikansa prinssi William.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Prinssi William ja kuningatar Elisabet kävivät tapaamassa tornitalosta selvinneitä sekä pelastushenkilökuntaa perjantaina.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?