Rakastuneet Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen kirjoittavat salaisia lemmenviestejä sydämenmuotoiseen päiväkirjaan – ”Suhde on yhtä huumaa”

Jutta Gustafsbergin ja Juha Rouvisen ystävyydestä syntyi ainutlaatuinen kahden aikuisen rakkaus.

Juha ei ilahduta Juttaa ostamalla tavaraa, vaan antamalla aikaa, huomiota ja läsnäoloa.

17.6.2017 10:54

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg, 43, ja teknologiayrityksen johtaja Juha Rouvinen, 38, ystävystyivät viime kesänä töiden merkeissä. Kevään aikana ystävyys syveni rakkaudeksi, ja he julkaisivat pääsiäislomallaan ensimmäisen yhteiskuvansa pariskuntana.

Tällä hetkellä Jutta ja Juha elävät elämänsä onnellisinta aikaa.

– Meillä ei ollut alkuhuumaa, vaan suhde on yhtä huumaa koko ajan, Jutta nauraa.

Parin arki sujuu, vaikka Juha asuu töidensä takia Espoossa ja Jutan koti on Tampereella. Kodista kotiin reissaava pariskunta osti molempien ilahduttamiseksi Juhan keittiön vetolaatikkoon sydämenmuotoisen päiväkirjan, johon toiselle voi kirjoittaa ajatuksensa ennen lähtöä.

– Olen spontaanisti romanttinen, mutta yllätyin siitä, että Jutassakin on vahva romanttinen puoli. Hän ilahduttaa arki-iltojamme luomalla hetkessä upean tunnelman kotiimme, Juha kehuu.

Pariskuntaa yhdistää syvällinen suhtautuminen elämään. Paljon kokenut Jutta on aina uskonut henkiseen maailmaan ja jälleensyntymiseen. Juhalle taas luonto ja meditaatio ovat jo pitkään olleet osa elämää.

– Juha teki heti alussa selväksi minulle, etten tee häneen vaikutusta pinnallisilla asioilla, Jutta kertoo.

– Seurustelen Suomen menestyneimmän hyvinvointivalmentajan kanssa, joten kuvittelin aluksi, että hän on hyvin kehotietoinen. Siksi Jutan henkisyys teki minuun vaikutuksen, Juha sanoo.

Kumpikaan ei ole aikaisemmin rakastunut ystäväänsä. Ystävyys on kuitenkin tuntunut parhaalta mahdolliselta lähtökohdalta parisuhteelle.

– Ystävyys on parisuhteen terveyttä ylläpitävä voima. Olen siitä erityisen ylpeä meidän suhteessa, Juha sanoo.

– Vetovoima on lisääntynyt koko suhteemme ajan. Vaikka aikaisempaan ei saisi verrata, niin tämä on hyvin erilainen suhde, Jutta sanoo.

Kun Jutta ja Juha ovat yhdessä, he sammuttavat puhelimensa ja tietokoneensa. Ehkä juuri sen takia tavallinen tiistai-iltakin tuntuu parhaimmillaan rakastuneelle parille kuin lomalta. Silloin he nauttivat läheisyydestä, hyvästä ruuasta, syvällisistä keskusteluista ja meditaatiosta.

– Osaamme tehdä arjestamme ainutlaatuista, he kertovat.

Intohimo on molemmille tärkeä osa parisuhdetta.

– Intohimo on parisuhteemme liekki. Se on fyysistä, mutta myös syvempää henkistä yhteyttä, Juha kertoo.

Jutta elää ihanaa elämänvaihetta, sillä hän on onnistunut yhdistämään elämänsä eri puolet tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.

– Saan olla poikani kanssa ja viettää perhe-elämää. Sen lisäksi olen parisuhteessa, ja voin viettää aikaa yksin, jos haluan. Kaikki hyvä on nyt tässä, Jutta sanoo.

Erityisen vaikuttunut Jutta on ollut siitä, miten hyvä isä Juha on.

– Ihailen hänen tapaansa olla lasten kanssa. Vaikka hän olisi kuinka kiireinen, hän on läsnä upealla tavalla, Jutta sanoo.

Juhaan teki vaikutuksen se, miten paljon Jutta tekee hyvää ympärillään oleville ihmisille.

Pari huomioi toisiaan jatkuvasti. Jutta saattaa pyytää Juhaa tekemään läsnäoloharjoituksen, ja Juha taas puolestaan pyytää Jutan mukaansa metsäretkelle.

– Hämmästyin, kun Juha näytti, miten hienoja auringonlaskuja kodistani näkyy. Nyt katsomme niitä yhdessä. Jos Juha ei ole paikalla, saatan lähettää hänelle maisemasta kuvan tai videon, Jutta kertoo.

Iltaisin Jutta saattaa onnenkyyneleet silmissään valvottaa Juhaa kertomalla, mistä kaikesta hän on tänään kiitollinen. Pariskunta myös tekee yhdessä kiitollisuusharjoituksia.

– Kiitollisuus on yksi keskeisin asia, joka meidän rakkautta vahvistaa. Kiitämme koko ajan kaikesta, Juha nauraa.

Pari uskoo löytäneensä toisistaan hyvin ainutlaatuisen kumppanin.

– Tämä on jotakin suurta. Juha on elämänkumppanini ja koen hänen kanssaan yhteenkuuluvuuden tunnetta. Sydämeni on täynnä rakkautta, Jutta sanoo.

Pariskunta teki toisiinsa lähtemättömän vaikutuksen jo ystävyyden aikana. –Valitsemme toisemme joka päivä uudelleen, Jutta ja Juha kertovat.

Kaksi kertaa aikaisemmin naimisissa ollut Jutta ei pidä ajatusta uudesta avioliitosta mahdottomana.

– Aika näyttää, menemmekö naimisiin, Jutta sanoo arvoituksellisesti.

Yhteisiä projekteja tehokkaalla pariskunnalla riittää. Tällä hetkellä he suunnittelevat yhteistä tv-ohjelmaa.

– Meillä on vahva näkemys siitä, minkälaista tv-ohjelmaa haluamme tehdä. Laihdutusohjelmat eivät ole enää minun juttuni. Siinä täytyy olla jotain syvällisempää, Jutta sanoo.

Kesällä onnellinen pari aikoo nauttia luonnosta sekä Suomessa että ulkomailla.

– Voisin viedä Jutan romanttiselle piknikille järven rantaan nauttimaan auringonlaskusta. Minusta tuntuu, että olemme löytäneet toisemme iäksi, Juha sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?