Hurjasti laihtunut Aku Hirviniemi asteli median eteen ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen – puhui voinnistaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Hurjasti laihtunut Aku Hirviniemi asteli median eteen ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen – puhui voinnistaan

Laihtunut Aku Hirviniemi asteli median eteen ensimmäistä kertaa yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Aku Hirviniemi­

15.6.2017 14:13

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 33, tapasi tänään torstaina mediaa Varasto 2 -elokuvan tiedotustilaisuudessa ensimmäistä kertaa viime syksyn jälkeen.

Paikalle asteli ruskettunut ja hoikistunut mies, joka vitsaili tuttuun tapaansa.

– En ole lukenut käsikirjoitusta, katsoin vain, paljon tästä roolista maksetaan ja suostuin mukaan, Aku laskee leikkiä.

Kylmästä alkukesästä huolimatta rusketus on Suomessa saatu.

– Olen ollut paljon ulkona kotona Riihimäellä, mutta myös mökillä Puumalassa.

Aku on entistä hoikemmassa kunnossa, mutta muuten hänestä ei huomaa viimeisen vuoden aiheuttamaa murjomista.

– Voin nyt erittäin hyvin, kun työt ovat alkaneet. Kun on pitkään ollut tekemättä töitä ja pitkään pois kaikesta, niin vähän tuntuu kuin pääsisi töihin lepäämään.

Niin varmasti onkin, koska Hirviniemi on kovan luokan ammattilainen, joka rakastaa työtään. Toisaalta työn pyörteissä ei jää liikaa aikaa miettiä oman elämän jo kuukausia kestänyttä myllerrystä. Akun elämää on nyt laitettu uusiksi isolla kädellä.

Viime syksystä lähtien julkisuuteen on tullut pilkahduksia näyttelijän elämään ilmaantuneista vastoinkäymisistä. Esiintyjänä maan eturivin tähtiin kuulunut mies jäi sairauslomalle ja syyksi kerrottiin uupumus.

Pari viikkoa sitten Hirviniemi ja avovaimo Niina Lahtinen julkistivat eronneensa jo kuukausia sitten.

Syksystä lähtien Hirviniemi on pysynyt poissa julkisuudesta, joten voisi luulla, että ensimmäinen kohtaaminen median kanssa jännittäisi.

– Ei tämä juurikaan hermostuta. Jätän vastaamatta kysymyksiin, kun siltä tuntuu. En puhu omista asioistani tänään mitään, Aku linjasi ystävällisesti, mutta tiukasti.

Maan eturivin tähtiin kuulunut Aku jäi sairauslomalle viime syksynä. Syyksi kerrottiin uupumus.­

Hirviniemi kommentoi muusikko Chris Cornellin itsemurhaa some-tilillään.

Koska päivityksessä mainittiin masennus, Hirviniemen kommentoinnin on haluttu tulkita tarkoittavan, että myös hän on potenut masennusta.

– Luin Cornellista kirjoitetun erinomaisen kommentin, jonka jaoin somessa. Päivitykseni oli hyvin pitkälti kyseistä tekstiä myötäilevä. Ei siinä ollut mitään sen kummempaa. En viitannut omiin kokemuksiini, Aku sanoo.

– Pidän Cornellin äänestä ja kuuntelin hänen musiikkiaan. Hänen poismenonsa kosketti, varsinkin kun se tuli niin yllättäen. Mitkään merkit eivät viitanneet asiaan.

Hirviniemi väistelee vastaamasta, ovatko tulkinnat hänen kokemastaan masennuksesta pielessä.

– Minulle on aika sama, millaisia tulkintoja on tehty. Sanon viime ajoista vain sen, että olen selvinnyt hyvin ja huomannut, että ympärilläni on hyvin paljon rakkautta niin töissä kuin omassakin elämässä.

Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan kuvaukset käynnistyivät keskiviikkona. Hirviniemi näyttelee elokuvassa yhdessä entisen avovaimonsa Niina Lahtisen kanssa.

– Meillä on useita yhteisiä kohtauksia ja paljon samoja kuvauspäiviä. Siinä ei ole mitään ongelmaa, sillä olemme todella hyviä ystäviä ja työtovereita. Olemme aikuisia ihmisiä, Aku sanoo.

Hänen laihtunut olemuksensa on tulkittu johtuvan työuupumuksesta, masennuksesta ja muista sairausloman perusteiksi arvailluista syistä.

Aku Hirviniemen hoikistunut olemus johtuu Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista.­

Todellisuudessa laihtumisen syy on rooli elokuvassa Tuntematon sotilas.

– Laihtuminen ei ole uupumisen syytä. Kuntovalmentaja Topi Lösönen laittoi minut kuntoon, koska en voinut olla jatkosodan sotilaana niin pulskassa kunnossa kuin silloin olin.

Vuosi sitten Hirviniemen paino tippui kolmessa kuukaudessa maaliskuusta kesäkuuhun 83 kilosta 70 kiloon.

– Tämä kaikki on Lösösen valmennuksen ansiota. Ravinnolla on 80 prosentin merkitys ja liikunnalla parikymmentä prosenttia. Pyrin noudattamaan ohjelmaa edelleen, Aku kertoo.

Vireillä on uusi tv-tuotanto.

– Se ei tule syksyllä, mutta keväällä palaan televisioon, Aku paljastaa.

Elokuun alussa Hirviniemi keskittyy kuvaamaan jatko-osaa kovat katsojaluvut saaneelle Varasto-komedialle, joka saa ensi-iltansa helmikuussa 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?