Taiteilija Juhani Palmu syttyi palamaan – loukkaantui vakavasti ja on nukutettuna sairaalassa, vaimo: ”Hän oli aivan tulessa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Taiteilija Juhani Palmu syttyi palamaan – loukkaantui vakavasti ja on nukutettuna sairaalassa, vaimo: ”Hän oli aivan tulessa”

Taiteilija Juhani Palmu on loukkaantunut vakavasti.

13.6.2017 14:47

Taidemaalari Juhani Palmu, 72, on loukkaantunut vakavassa tulipalo-onnettomuudessa perjantai-iltana. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilkka-lehti, ja asian Ilta-Sanomille vahvistaa Palmun vaimo Leila Palmu.

Musertunut Leila Palmu huokaa syvään ennen kuin aloittaa kertomuksen.

– Juhani on elossa, mutta nukutettuna tällä hetkellä, Leila sanoo ja jatkaa:

– Uskon, että hän on sairaalassa koko kesän.

Kohtalokas tulipalo syttyi, kun Juhani Palmu luki perjantai-iltana kaikessa rauhassa sanomalehteä. Yhtäkkiä sanomalehden kulma oli osunut kynttilään, jolloin lehti roihahti liekkeihin. Tilanteesta säikähtänyt Palmu oli heittänyt lehden maahan, jolloin tuli oli tarttunut hänen jalkoihinsa. Pyörätuolia käyttävä Palmu ei päässyt pakenemaan liekkejä. Samaan aikaan Leila-vaimo oli ulkona ripustamassa pyykkejä narulle.

Leila kertoo havahtuneensa palohälyttimen ääneen, mutta ajatteli sen ensin olevan vain aitassa itsestään päälle mennyt palovaroitin.

– Sitten kuulin, kun Juhani huusi: Leila, auta! Leila, apua!

Leila ryntäsi välittömästi sisälle, jossa häntä kohtasi karmea näky.

– Juhani oli aivan tulessa, Leila kuvailee.

Leila kertoo tarttuneensa sängyllä olleeseen päiväpeittoon, jonka heitti miehensä päälle ja taputteli tämän kehon ympäri. Toisen peiton hän heitti miehensä jalkoihin. Shokissa Leila ei löytänyt omaa tai Juhanin puhelinta apua soittaakseen. Kun hän oli saanut palon tukahdutettua, hän juoksi naapuriin hälyttämään apua. Lopulta ambulanssi ja paloauto tulivat paikalle nopeasti, mistä Leila antaa vuolaasti kiitosta.

Pahiten palovammoja Palmu sai jalkoihinsa. Leila kertoo, että miehelle on jo tehty kaksi yli viisituntista leikkausta, joissa muun muassa selän ihoa on siirretty jalkoihin. Lisää leikkauksia on tiedossa. Parhaillaan Juhani Palmu on nukutettuna Jorvin sairaalassa. Leila kertoo, että lisätietoa miehen tilasta saadaan loppuviikosta, jolloin hänet aikaisintaan herätetään.

– Tämä on ihan hirveän rajua. Luulin, etten selviä tästä, Leila sanoo.

– Jos Juhani ja kotini olisivat palaneet, olisin jäänyt tänne aivan yksin, hän huokaa.

Pariskunnan koti ei vaurioitunut palossa pahasti, ja parhaillaan Leilan luona hänestä huolta pitää hyvä ystävä. Leila tahtoi kertoa rankoista tapahtumista, jotta Juhanin taidepiireistä tuntevat saisivat tietää tapahtuneesta. Hän sanoo kaiken tuntuneen todella epätodelliselta.

– En tykkää käyttää sanaa rukoilla, mutta toivon, että Juhanin sisäelimet kestävät tämän. Jorvin sairaala pitää hänestä nyt hyvää huolta, Leila sanoo.

Järkyttävästä tilanteesta huolimatta Leila sanoo, että Alahärmässä sijaitsevaa Juhani Palmun taidegalleriaa yritetään pitää auki.

– Nyt piti olla kesäkausi. Tahdon pitää gallerian auki, mutta en lupaa mitään, kun Juhani ei ole nyt tässä kanssani.

Tärkeintä tietenkin, on että Juhani paranisi mahdollisimman hyvin.

– Tämä on haaste. Luulin, että meillä on joskus ennen ollut vaikeaa, mutta tämä on todella rajua.

Edit: Juttua täydennetty kello 15:20.

Edit: Leila Palmun sitaattia tarkennettu. Hän uskoo Juhani Palmun olevan sairaalassa koko kesän, ei nukutettuna koko kesän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?