Varo juonipaljastuksia! Salattujen elämien päätösjaksossa mystinen katoaminen – Ulla kokee järkytyksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Varo juonipaljastuksia! Salattujen elämien päätösjaksossa mystinen katoaminen – Ulla kokee järkytyksen

Salatut elämät jää tänään tiistaina tauolle arvoituksellisen päätösjakson myötä.

Ulla (Maija-Liisa Peuhu), Ismo (Esko Kovero), Viola (Vivi Wahlström), Benjamin (Aaron Bojang), Kari (Tommi Taurula) ja Linda (Monika Lindeman) kokevat järkytyksiä sarjan päätösjaksossa tiistaina.­

13.6.2017 7:01

Suosikkisarja Salattujen elämien faneilla on jälleen jännät paikat, kun sarja jää kesätauolle tiistain päätösjakson myötä. Joka vuosi kauden päättävässä jaksossa on totuttu näkemään draamaa ja hurjia käänteitä, eikä tiistain jakso tee poikkeusta, vakuuttaa Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö.

– Nyt on luvassa varmasti jännittävä, mutta myös arvoituksellinen jakso, Äijö tuumaa IS:lle salaperäisenä.

– Sarja jää niin arveluttavaan tilanteeseen, että ehkä on ihan pakko sitten palata elokuussa katsomaan, että mitä tapahtui ja kenelle. Joinakin vuosina on katastrofaalinen loppu, että nähdään ihan selkeästi keille tapahtuu ja mitä, mutta nyt tämä jää sellaiseen tilanteeseen, ettei voida olla aivan täysin varmoja, mistä on kyse, hän muotoilee.

Taalasmaat taas tarinan keskiössä

Huom! Lopeta jutun lukeminen tähän, jos et halua tietää mitään ennakkoon illan jaksosta.

Jaksossa valmistaudutaan Ulla Taalasmaan (Maija-Liisa Peuhu) ja Gunnar Mustavaaran (Antti Seppä) häihin. Alzheimeria sairastava Gunnar yöpyy tytärtensä Camillan (Nora Rinne) ja Monican (Irina Vartia) luona ja herää keskellä yötä, eikä tunnista itseään peilistä. Aamulla Monica ja Camilla järkyttyvät löytäessään rikotun peilin, ja Gunnar on kadonnut.

Kari Taalasmaan (Tommi Taurula) aamu on alkanut kriisillä, kun Ulla on sotkenut hääpukunsa ja Kari on rynnännyt korjaamolle hakemaan tarvikkeita pelastaakseen puvun. Ulla järkyttyy Gunnarin katoamisesta ja siitä, kun Kari tuntuu viipyvän. Samoin kihlattu Linda Eerikäinen (Monika Lindeman) ihmettelee miehensä katoamista, ja suuntaa lopulta tarkastamaan tilannetta.

Lopulta Ulla ei voi muuta kuin lähteä kirkkoon toivoen parasta. Hääväki odottaa kirkon ulkopuolella, kun Gunnar astuu ulos kirkosta. Luvassa on siis jakso, jossa pyöritään tiiviisti sarjan keskushahmojen Taalasmaiden ympärillä.

– Taalasmaat on erittäin keskiössä tässä tarinassa. Ja tietysti heidän mukanaan siihen sotkeutuu paljon muitakin, joten kyllä se on taas koko Pihlajakadun kollektiivia koskettava, mitä kaikkea siinä tapahtuukaan, Äijö kuvailee.

Mennäänkö jaksossa sitten lopulta naimisiin?

– En oikeastaan sitäkään voi sanoa, mutta sanotaanko niin, että kyllä siellä naimisiinkin päästää, hän vastaa nauraen.

– Mutta nähtäväksi jää, että kuka saa siipeensä vai saako joku siipeensä.

Sarja heijastaa myös todellisia tapahtumia

Marko Äijö kuvailee päivittäissarjan käänteiden heijastavan tosimaailman tapahtumia.

– Ensimmäisen vuoden jännittävä loppujakso taisi olla se, että Jukka Salin kuuli, että Aleksi on Jukan nuoren puolison lapsen isä. Kyllä sieltä jos verrataan Kentaurin räjähdykseen, on aika paljon emootiota ja tapahtumia mahtunut siihen väliin. Mutta 1999 maailma on ollut hyvin toisenlainen kuin tänä päivänä, hän pohtii.

– Nyt taas välttämättä mielellään ei räjäyttelisi yhtään mitään kun tuntuu, että maailmassa räjähtää niin kauheasti. Nyt tehdään toisenlaisia juttuja.

Äijön mainitsema ravintola Kentaurin räjähdys tapahtui vuoden 2009 päätösjaksossa. Hän nostaa sen eniten kohua nostattaneeksi Salkkari-päätösjaksoksi.

– Se on ollut sellainen hetki, josta todella media ja palautteet repesivät. Sehän oli aika näyttävä, silloin Ismon ja Sallan piti mennä naimisiin ja koko Kentauri räjähtikin. Siitä sarja muistetaan vielä pitkään.

”Ei Pihlajakatua pidä muuttaa”

Maanantaina uutisoitiin, että Salkkarit jatkuvat kevääseen 2023 asti MTV:n ja Fremantlen välillä solmitun yhteistyösopimuksen myötä. Siitä Äijö on erityisen innoissaan – sekä kiitollinen sarjan faneille.

– Olen hyvin nöyrin mielin. Toivotaan, että ollaan luottamuksen arvoisia. Onhan se nyt valtava tunnustus suomalaiselta tv-yleisöltä, että sarjaa katsotaan vielä niin paljon ja yhtiö uskaltaa investoida noin pitkälle ajalle. Se ei ole kuitenkaan mikään ihan pikkusopimus.

Pitkä sopimus vaikuttaa osaltaan myös sarjan käsikirjoittamiseen – mutta suomalaisten kestosuosikki säilyttää silti tutun olemuksensa.

– Kun ei tiedetä jatkuuko sarja täytyy tarinalinjoja vähän ajatella niin, että jos tämä loppuisi miten tämä solmittaisiin lopussa. Joten kyllä se vapauttaa vähän energiaa kirjoittajilta, sinne voi ajatella jotain pitkäkestoisempaakin.

– Mutta ei Pihlajakatua pidä muuttaa, se on määrätynlaisten tarinoiden miljöö, johon nyt avaamme sitten vain uusia ikkunoita. Se tarkoittaa sitä, että tulee uusia henkilöitä ja todennäköisesti palaa vanhoja. Peruskonsepti on kuitenkin aika sama kuin alusta lähtien: ihmisillä on salaisuuksia ja voi olla monenlaisia seurauksia, kun ne paljastuvat, Äijö maalailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?