Rammstein ja lentonäytös – kylmäävä yhdistelmä, mutta hyvin meni - Viihde - Ilta-Sanomat

Rammstein ja lentonäytös – kylmäävä yhdistelmä, mutta hyvin meni

Saksalaisbändin keikka ja Suomen suurin ilmailunäytös vuosikymmeniin osuivat samalle illalle. Ja Rammsteinin tarinan tunteville se toi mieleen bändin nimen synkän menneisyyden.

Till Lindemanin luotsaama Rammstein-metalliyhtye esiintyi perjantai-iltana Vantaan Rockfestissä.­

10.6.2017 1:41

Sanayhdistelmä Ramstein ja lentonäytös merkitsee ilmailuhistoriassa suuronnettomuutta. Saksalainen lentotukikohta Ramstein (siis yhdellä m-kirjaimella) oli vuonna 1988 tapahtumapaikkana lentonäytöksen onnettomuudelle. Italialaiskone osui ryhmälentonäytöksessä kahteen muuhun esityksen koneeseen ja putosi tulipallona katsojien päälle.

Peräti 70 ihmistä kuoli.

Saksalaisyhtye Rammsteinin (kahdella m-kirjaimella) on sanottu saaneen nimensä tästä tragediasta.

Perjantai-iltana pääkaupunkiseudulla koettiin molemmat, lentonäytös ja Rammsteinin -konsertti. Helsingin Kaivopuistoon odotettiin yli 100 000 lentokone-akrobaattien ihailijaa, Rammstein jyristi Vantaan Vehkalan uudessa konserttipaikassa yli 25 000 ihmiselle.

Kumpikin tapahtuma sujui hyvin ilman suuria vastoinkäymisiä.

Rammstein sai kuitenkin Vehkalan naapurissa sijaitsevasta Helsinki-Vantaan-lentoasemasta apua muutenkin mahtipontiseen konserttiinsa: kun koneet nousivat ilmaan suoraan esiintymislavan takaa, näytti kuin ne olisivat olleet show’n osa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?