Hessu Reijosen poika Waldo uskoo stressaavan työn olleen yksi syy isänsä kuolemaan – ”Faijaa ei saanut kirveelläkään lääkäriin”

Julkaistu:

20 vuotta sitten kuollut manageri Heikki ”Hessu” Reijonen oli pidetty mies, joka opetti maailmantähdet rakastamaan Suomea.
Manageri Heikki ”Hessu” Reijonen olisi täyttänyt tänä sunnuntaina 72 vuotta. Niin kollegoiden kuin maailmantähtienkin keskuudessa pidetty Reijonen menehtyi 1. joulukuuta 1997. Hänen kuolemastaan tulee ensi talvena siis 20 vuotta.

Kauniit ja rohkeat -näyttelijät Darlene Conley eli Sally Spectra, Teri Ann Linn eli Kristen Forrester, sekä näyttelijä David Hasselhoff ja Wiseguy-rikossarjan tähti Ken Wahl olivat kenties tunnetuimmat maailmantähdet, jotka Reijonen toi Suomeen.

Reijosella on kolme aikuista lasta, Katja, Marko ja Mia. Kaksi lapsista on julkisuudessa, sillä tytär Mia kilpaili vuonna 2006 Big Brother -talossa. Poika Marko tunnetaan nimellä Waldo: hän on mainetta niittäneen Waldo’s People -yhtyeen keulakuva. Yhtye edusti Suomea vuoden 2009 Euroviisuissa.

Waldo uskoi stressaavan työn olevan yksi syy isänsä menehtymiseen.

– Faijaa ei saanut kirveelläkään lääkäriin. Jälkikäteen selvisi, että kahden ihan tukossa olleen sydänvaltimon korjaus olisi ollut rutiinitoimenpide, hän kertoi isänsä poismenon jälkeen.


Pelkkää glamouria Reijosen ura ei ollut. Waldo on avoimesti puhunut isänsä kohtaamista paineista.

– Hänen työnsä oli tosi kuluttavaa, täyttä hermopeliä. Työn paineet ja stressi sen aiheuttivat, mutta faija tykkäsi työstään. Tykkäsi, vaikka arki oli kaukana siitä glamouria tihkuvasta kuvasta, jonka moni Reijoseen liitti, Waldo kertoo.

Hän muistaa isänsä periaatteet vielä 20 vuotta tämän kuoleman jälkeen.

– Olen oppinut isältä paljon hyviä asioita. Periksi ei anneta ikinä, ja tarvittaessa mennään vaikka läpi harmaan kiven.

Waldo pääsi nuorena poikana seuraamaan isänsä värikästä uraa läheltä.

– Jenkkitoimistojen kanssa syntyy aina erilaisia tilanteita, ja joskus tuli ongelmiakin. Tähdet saattoivat esimerkiksi perua tulonsa edellisenä iltana, hän kertoo.


Isän ura opetti paljon muusikkona työskentelevälle Waldolle.

– Omalla musiikkiurallani ei noussut kusi päähän silloinkaan, kun yhtyeelle tuli listaykkösiä.

Myös maailmantähdet tulivat Waldolle tutuksi, sillä hän auttoi isää selviämään kiireisestä työstä.

– Olin autokuskina staroille, kuten Kaunari-tähdille. Ja David Hasselfhoffin kanssa ollaan edelleen hyviä ystäviä, hän kertoo.

Raskainta Waldolle oli seurata vierestä, miten stressaantunut isä oli.

– Isä piti aina huolta, että kaikilla muilla on hyvä olla. Niin perheellä, läheisillä, kuin bisnestuttavillakin. Se meni kaiken edelle, Waldo muistelee.

Hessu Reijonen kuoli sydänkohtaukseen vain 52-vuotiaana.

– Hänen poismenonsakin liittyy siihen, ettei hän muistanut pitää itsestään tarpeeksi hyvää huolta, Waldo sanoo.


Reijonen menehtyi joulukuussa 1997 sydänkohtaukseen. Elvytysyrityksistä huolimatta kiireistä elämää viettänyt manageri menehtyi oman toimistorakennuksensa ala-aulaan vain 52-vuotiaana.

Läheisten lisäksi myös maailmantähdet jäivät suremaan Reijosta.

– Tieto Henry Reijosen kuolemasta oli minulle shokki ja tunnen syvää surua. Hollywood-Henry, kuten hän halusi itseään kutsuttavan, antoi minulle tilaisuuden vierailla ensimmäistä kertaa maassanne, jota opin ihailemaan ja rakastamaan, Darlene Conley kertoi Reijosen menehtymisen jälkeen.

Kauniiden ja rohkeiden Teri Ann Linnille ovat jääneet erityisesti mieleen Reijosen järjestämät vierailut Suomeen.

– Henry oli ennakkoluuloton, avarakatseinen ja kova yrittämään. Me kaikki Kauniiden ja rohkeiden näyttelijät olemme kiitollisia hänelle siitä, että saimme vierailla Suomessa. Ne ovat olleet unohtumattomia kokemuksia, Linn kertoi.


 

Hän oli tähtien kanssa taitava, osasi juuri sopivasti mielistellä jos se oli tarpeen, eikä hän ollut liian rahanahne.


Koko Reijosen perhe tuli vieraileville amerikkalaisille televisiotähdille tutuksi.

– Hän puhui minulle joskus hyvinkin avoimesti elämästään ja niitä hetkiä muistelen lämmöllä. Myös Henryn perheestä on tullut minulle läheinen. Henryn vaimo Liisa on ollut vuosien varrella tukena ja turvana, Linn kiitti Reijosen kuoleman jälkeen.

50-vuotisjuhliaan Hessu Reijonen ehti viettää komeasti muutama vuosi ennen kuolemaansa kesäkuussa 1995, Vispilä-aluksella Helsingin saaristossa läheistensä ja sukulaistensa kanssa kierrellen. Vaikka Kauniita ja rohkeita ei aluksella näkynytkään, muistivat he kuitenkin ystäväänsä komealla onnittelusähkeellä.

Myös suomalaisen televisiohistorian suuri vaikuttaja Jorma Sairanen muistelee Reijosta lämpimästi tänä keväänä ilmestyneessä muistelmateoksessaan Daddy Cool.

– Hän oli mielenkiintoinen hahmo. Hän oli kiltin oloinen, aina iloinen mies, jolla oli pakottava halu tuoda Suomeen Hollywoodin julkkiksia, Sairanen kirjoittaa.


Reijosella oli Sairasen mukaan taito ymmärtää maailmantähtiä.

– Hän oli tähtien kanssa taitava, osasi juuri sopivasti mielistellä jos se oli tarpeen, eikä hän ollut liian rahanahne, Sairanen muistelee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt