Laura Voutilaisen ja ex-miehen hulppea hirsitalo on myymättä – ”Talo on käytännössä hyödytön” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laura Voutilaisen ja ex-miehen hulppea hirsitalo on myymättä – ”Talo on käytännössä hyödytön”

Laura Voutilaisella on takana kiireinen vuosi uuden albumin ja Vain elämää -sarjan tiimoilla. Ex-miehen kanssa jaettu koti Heinolassa odottaa kuitenkin edelleen ostajaa.

Laulaja Laura Voutilainen haluaisi jo päästä eteenpäin välivaiheestaan.­

11.6.2017 10:03

Laulaja Laura Voutilainen, 42, elää elämänsä kenties tärkeimmän murrosvaiheen loppuhetkiä. Kesäkuun alussa päättyy yksi aikakausi, kun Voutilaisen uusi albumi ilmestyy. Voutilainen on tehnyt albumia kaksi ja puoli vuotta.

– Pitää asennoitua sillä tavalla, että tämä hetki on se paras hetki, vaikka elämäntilanteessani on haastavia asioita. Minulla on sellainen olo, että hyviä asioita on tapahtumassa, hän aloittaa.

– Nyt on sellainen hyvä vire tulevaisuudesta. Siinä on sellainen kihelmöivä, hyvä energia.

Vain elämää -kaudesta pelättiin floppia

Kuluneen kevään tärkeä juttu on ollut albumin viimeistelyn lisäksi Vain elämää -ohjelma, joka kuvattiin talvella Espanjassa ja näytettiin televisiossa kevään aikana. Voutilaista on kosiskeltu mukaan ohjelmaan ennenkin, mutta vasta nyt aika ja paikka oli oikea sekä tuotantoyhtiölle että Lauralle.

– Minulla on ollut hiljaiseloa albumiartistina jonkin aikaa. En ole ollut artistina niin kiinnostava vähään aikaan, hän sanoo itsekriittisesti.

– Tämä on julma ala. Jos et ole kiinnostava, niin et ole televisiossa eikä biisejäsi soiteta radiossa.

Kun ura alkaa 18-vuotiaana, ehtii käydä läpi kovan koulun musiikkialalla. Voutilainen kertoo opetelleensa itsevarmuutta ja sosiaalisuutta, sillä se ei ole aina tullut häneltä luonnostaan.

– Olen ollut aiemmin jopa sisäänpäin kääntynyt. Minulle on sanottu, että olen tympeän tai hankalan oloinen ihminen. Ääriesimerkkinä on vaikka Robin, joka on sosiaalisesti lahjakas. Minä olen ollut samassa iässä toinen ääripää. Luonnonlapsimainen, hän pohtii.

Voutilainen on kuudennen kauden Vain elämää -artisteista televisiomaailman konkari. Hänet on nähty aikaisemmin muun muassa Tähdet, tähdet- ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmissa.

– Yhdessä vitsailimme, että saadaanko nyt vihdoin floppikausi, mitä aina povataan. Se oli meillä sellainen läppä siellä, että floppikausi on tulossa, hän naurahtaa.

Kaudesta tulikin jymymenestys, vaikka paikalla Espanjassa sitä ei osannut vielä aavistaa. Voutilainen on iloinen siitä, että he saivat olla kuvauksissa omina itsenään artisteina ja ihmisinä.

– Kenestäkään ei tehty mitään muuta kuin mitä oikeasti on. Kaikista on näytetty eri puolia. Musiikillisesti olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Itsensä haastaminen epämukavuusalueelle pitää mielen virkeänä. Uuden albumin ja Vain elämää -kauden lisäksi Voutilainen on tehnyt aivan muitakin juttuja, kuten esiintynyt Maria Sidin ohjaamassa musikaalissa. Äidinmaa-musikaali oli Espoon kaupunginteatterin Suomi 100 -juhlatuotantoa.

– Sain tehdä vakavaa draamaroolia. Minulla on aina niitä ins­piroivia muita juttuja, joista saan energiaa ja kartutan ammattitaitoa.

– Jouduin riisumaan kaikki viihdyttäjän maneerit. Se on haastavaa, Voutilainen sanoo.

”Kun talo on myyty, välivaihe loppuu”

Kuluneet pari vuotta ovat olleet hänelle merkityksellistä ja uutta elämävaihetta enteilevää aikaa.

Voutilaisen ja tämän entisen puolison Heinolassa sijaitseva, lähes 300-neliöinen hirsitalo on vielä myymättä, vaikka asunto laitettiin myyntiin yli puolitoista vuotta sitten.

– Siinä vaiheessa, kun talo on myyty, mun välivaihe loppuu, laulaja toteaa.

Hirsitalo on edelleen koti Voutilaisen 16- ja 20-vuotiaille pojille. Voutilainen kertoo, että tilanne tulee muuttumaan pian, kun vanhempi poika Leevi lähtee armeijaan ja nuorempi poika Veeti lähtee toiselle paikkakunnalle opiskelemaan.

– Heinolan talo on siinä mielessä hyödytön, kun lapsetkaan eivät ole siellä.

Vaikea talo saada kaupaksi

Talon myymisen hankaluudet voivat johtua Voutilaisen mukaan siitä, että talo on rakennusmateriaalinsa ja kokonsa vuoksi erityislaatuinen. Upea hirsitalo vaatii sitoutumista ostajaltaan.

– Tonttikin on iso. Vaikka talo on hyvien etäisyyksien päässä, se vaatii tietynlaisen henkilön pitämään siitä huolta, Voutilainen pohtii.

Laura Voutilainen poseerasi uuden talonsa edessä vuonna 2004.­

Entä jos taloa ei saada myytyä vielä pitkään aikaan? Voutilaisella ei ole minkäänlaista varasuunnitelmaa olemassa sellaisen tilanteen varalle. On selvää, että talo sitoo häntä.

– Yksin isossa hirsitalossa päivät pitkät raatamassa, siinä ei ole mitään järkeä. Olen kyllä miettinyt, että mikä se tuleva asunto voisi olla. Suuruudenhulluus saa nyt loppua, hän naurahtaa.

Seuraavaksi Voutilainen aikoo muuttaa poikansa perässä tämän opiskelupaikan lähelle, tai sitten pääkaupunkiseudulle, missä ovat oman työn ja elämän kannalta tärkeimmät asiat lähellä.

– Pienempi asunto olisi kiva, tai vaikka väliaikainenkin asunto, jossa olisi kuitenkin oma sauna. Siitä lähdetään liikenteeseen. Ja vaatteiden pitää mahtua!

Bilettämään kerran parissa kuussa

Uudesta albumista löytyy Voutilaisen elämäntilannetta valottavia, kepeitä ja herkempiäkin kappaleita. Radiohitti Miks ei kertoo flirtistä ja uskalluksesta sopiva pilke silmäkulmassa.

Voutilainen myhäilee, kun kappaleista tulee puhe. Hänen toiveenaan on, että biiseistä löytyisi runsaasti kipinöitä.

– Minussa on myös raisu puoli. Raisuilijapuoli ja leikkisyys eivät välttämättä näy julkisuuteen muuten kuin silloin tällöin kummallisena käytöksenä ja vauhdikkuutena keikoilla.

Laulajatähti myöntää bilettävänsä kerran parissa kuukaudessa, mutta bilettäminen ei ole lähelläkään koko totuutta. Elämä on ollut viimeisten parin vuoden aikana rankkaakin. Vaikeat ajat kaikuvat mukana kappaleissa.

– Kappaleet käsittelevät parisuhdetematiikan kautta isojakin aiheita. Esimerkiksi Tarvitse mua ja Olet mulle enemmän ovat niitä.

Ura on Voutilaiselle ehdottomasti voimavara rankkoina aikoina.

– Yleisön edessä ja yleisön kanssa olo on voimaannuttavaa ihan aina.

Laura Voutilaisen albumi Miks ei ilmestyy kauppoihin 2.6. Se on artistin 13. studioalbumi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?