Kirjailija Tommy Hellsten avautuu Carita-vaimonsa menettämisestä koskettavalla videolla – ”Kuolema ei pystynyt meidän rakkautta särkemään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirjailija Tommy Hellsten avautuu Carita-vaimonsa menettämisestä koskettavalla videolla – ”Kuolema ei pystynyt meidän rakkautta särkemään”

Tommy Hellsten julkaisi Facebook-tilillään videon, jolla hän puhuu neljä päivää sitten kuolleen vaimonsa menettämisestä.

8.6.2017 21:04

Kirjailija Tommy Hellstenin Carita-vaimo menehtyi sunnuntaina 61-vuotiaana verenmyrkytykseen. Kuolema tuli täytenä yllätyksenä Hellstenille ja suru oli kova.

Nyt kirjailija, teologi ja terapeutti puhuu avoimesti suuresta menetyksestään Facebook-sivullaan julkaisemallaan videolla. Hellsten haluaa noin viiden minuutin pituisella videolla kiittää kaikkia hänelle viestin lähettäneitä ihmisiä.

– En tiedä onko liian aikaista tehdä tämä, mitä mä yritän nyt tehdä. Caritan kuolemasta on nyt neljä päivää. Ensinnäkin haluan kiittää niitä tuhansia, jotka ovat osallistuneet tähän meidän suruun, Hellsten aloittaa puheensa.

– Aluksi se oli maanantaina täynnä raastavuutta, tuskaa ja kipua. Sisältä nousi satoja miksi? -kysymyksiä, ja ne sinkoutui jonnekin avaruuteen eikä siellä ollut ketään vastaamassa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hellsten istuu videolla veneessä kauniissa maisemassa veden äärellä. Taustalla laulavat linnut, ja kirjailija nauttii kahvia puhuessaan. Hän kertoo, että raastava suru muutti nopeasti muotoaan.

– Tiistaiaamuna heräsin Caritan läsnäoloon. Siinä läsnäolossa sain kokemuksen siitä, että kuolema ei pystynyt meidän rakkautta särkemään, eikä meidän yhteyttä katkaisemaan. Se oli se hetki, kun sain elämänhalun takaisin. Maanantaina vielä tuntui täysin mahdottomalta ajatus jatkaa elämää, ja vielä mahdottomammalta ajatus jatkaa työntekoa.

Hellsten kertoo saaneensa lukuisia viestejä, joissa ihmiset kertovat omia kokemuksiaan läheisten menettämisestä. Hän kannustaa ihmisiä suremaan ja kertoo, että on kokenut vaimonsa olevan läsnä myös tämän kuoleman jälkeen. Hän sanoo ymmärtäneensä jotain aivan uutta.

– Mulla on aavistus siitä, että näin piti käydä ja näin on hyvä. Mä tiedän sen, eikä se ole enää pelkkä aavistus. Tiedän, että Carita on mun kanssani.

Tommy ja Carita Hellsten kotonaan Sipoossa vuonna 2013.­

Aluksi ajatus parin yhteiselle ja rakkaalle veneelle lähdöstä oli Hellstenille täysin mahdoton. Lopulta veneelle meno tuntui kuitenkin luonnolliselta.

– Uskallan juoda kahvia tästä Caritan kupista, josta en ole koskaan aikaisemmin juonut. Nyt mä juon. Se ei pelota, eikä se tunnu raastavalta, vaan se tuntuu hyvältä. Se tuntuu lahjalta, kirjailija sanoo näyttäen hänen vaimolleen kuulunutta suurta kahvikuppia.

Hellsten toivoo, että hänen kokemansa kovan surun jälkeinen helpotus tulisi myös hänelle viestejä lähettäneille ihmisille.

– Tiedän, että tästä seuraa jotain äärettömän hyvää. Se hyvä, mitä tästä seuraa tarvitsee myöskin taivaallisen toimijan, joka Carita nyt on, kirjailija toteaa.

Videon lopuksi Hellsten kiittää sydämensä pohjasta kaikkia niitä, jotka ovat ottaneet osaa hänen suruunsa.

– Olin ihan shokissa ja paketissa, mutta nämä teidän viestit avasivat kaikki sulut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?