Jari ”Bull” Mentulan bodariveljeltä suorat sanat kesäkunnosta haaveileville: ”Mahdotonta enää tehdä mitään, Suomen kesä on lyhyt”

Julkaistu:

gladiaattorit
Gladiaattorit-sarjassa nähtävä Juha Mentula, 41 kehottaa kesäkunnosta haaveilevia vain nauttimaan lyhyestä Suomen kesästä.
Lihaskimppu Jari ”Bull” Mentulan, 32, pikkuveli Juha Mentula, 41, nähdään Gladiaattorit-tv-sarjassa legendaarisen Viikingin roolissa. Mentula myöntää IS:lle, että Tony Halmeen roolin omaksumisen jännittäneen häntä aluksi.

– Kun minua kysyttiin Viikingiksi, niin totta kai tiesin kenen saappaisiin olen astumassa. Sitten ajattelin, että miksi ei? Teen tämän omalla tyylilläni, kyllä minä tämän klaaraan, Mentula kuvailee tuntojaan.

Mentula sanoo, ettei myöskään ole kokenut paineita siitä, että on Suomen tunnetuimpiin kuuluvan bodarin pikkuveli.

– Olen tässä ohjelmassa ihan oma itseni ja en ota siitä paineita, Mentula sanoo.


Gladiaattori-kuvausten Mentula kuvailee olleen itselleen enemmän viihteen tekemistä kuin urheilua. Kuvausrupeaman jälkeen Mentulalla alkaa normaali arkityö personal trainerin, urheiluhierojan ja järjestyksenvalvojan työtehtävissä.

Personal trainerina Mentula kuulee usein kyselyitä, kuinka päästä kesäkuntoon. Näin kesäkuun toisella viikolla Mentula ei anna paljoakaan toivoa ”kesäkuntoa” tavoitteleville.

– Eipä tässä oikein ehdi mitään hirveästi tehdä, kun Suomen kesä on niin lyhyt. Vähän mahdoton tehtävä enää nyt tehdä mitään ihmeellistä. Kannattaa vaan nauttia kesästä ja pitää hauskaa sekä samalla treenata kesällä.


Kuntosalialoittelijoita Mentula kehottaa aloittamaan treeninsä perusasioista.

– Olisi hyvä, jos ei treenaisi liikaa. Liikkeiden laatu olisi tärkeää pitää hyvänä, siitä olisi hyvä lähteä liikkeelle.

Suomalaisten kompastuskiveksi treenaamisessa Mentula mainitsee moninivelliikkeet.

– Toki laitteitta on helpompi tehdä, mutta itse ajattelen vähän vanhanaikaisesti, että moninivelliikkeet ovat parhaimpia. Kuten peruskyykyt, maastavedot, penkit ja tankoliikkeet. Ne on hyvä pitää peruskalliona. Niitä usein tehdään vähän väärin. Niissä olisi hyvä miettiä, mitä tekee ja tekeekö oikein. Sen jälkeen voi lisätä kuormaa, ettei kävisi hassusti.

Myös selkäongelmista kärsiville Mentulalla on omat neuvonsa.

– Jos on vatsa on heikko, tulee selkäongelmia. Keskikroppa on usein tosi heikko sellaisilla ihmisillä, jotka eivät tee mitään. Välillä on selkävaivoja, jotka olisivat helposti korjattavissa, jos vähän vahvistaisi vatsalihaksia.
  • Alla olevalla videolla esittelyssä uudet Gladiaattorit:

Gladiaattorit-sarjassa 184-senttisen ja 118 kilogrammaa painavan Mentulan hahmon Viikingin vahvuus on silkka voima.

– Katselin nuorempana velipojan voimailutouhuja ja innostuin siitä itsekin ja mieluummin olen sen näköinen, että mulla on voimaa, Mentula totesi, kun Nelonen julkisti uudet Gladiaattorit.

Saliharrastus on kuulunut Mentulan elämään yläasteelta alkaen. Hän kävi ensimmäisessä painonnostokisassaan 17-vuotiaana. Mentulan yhteistulos voimanostossa on 1060 kiloa.

– Harva tekee yli tonnia. Jalkakyykky mulla on 415 kiloa, penkkipunnerrus 325 kiloa ja maastaveto 350 kiloa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt