Lapsettomuus on Suomessa tabu ja sitä häpeillään, väittää Temptation Island -Rita, 37,: ”Ihmiset kyselevät koko ajan, no joko nyt?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lapsettomuus on Suomessa tabu ja sitä häpeillään, väittää Temptation Island -Rita, 37,: ”Ihmiset kyselevät koko ajan, no joko nyt?”

Temptation Islandista tuttu pariskunta Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen on tottunut vauvakyselyihin. Utelut eivät paria haittaa, sen sijaan ihmisten puhumattomuus häiritsee.

7.6.2017 12:12

Elokuussa Temptation Island Suomi -sarjasta alun perin vuonna 2015 julkisuuteen ponnahtaneet Aki Manninen, 40, ja Rita Niemi-Manninen, 37, viettävät kaksivuotishääpäiväänsä.

Paljon on tapahtunut parin elämässä sitten viettelysten saaren kuvausten, niin henkilökohtaisesti kuin työelämässäkin. Kaksikko on nähty useissa tv-sarjoissa ja tuorein projekti on Gladiaattorit-ohjelma, jossa Aki nähdään Turbon roolissa ja Rita vikkelänä Laserina.

Gladiaattorit-ohjelman vauhdikkuus on sopinut urheilulliselle pariskunnalle erinomaisesti.­

– Tuntuu, että olisimme kahdessa vuodessa eläneet ainakin viisi vuotta. Tässä on ollut aika paljon vauhtia ja olemme rakentaneet tätä omaa yritystämme ja omaa elämäämme tähän suuntaan, missä tänä päivänä olemme, Aki Mannien sanoo ja jatkaa:

– Rakkaus on säilynyt ja vahvistunut, mikä on hienoa. Olemme muistaneet pysyä ojien välissä.

Kun Aki ”akismeineen” alkoi näkyä suomalaisten tv-ruuduissa, oli hän taloudellisesti ja henkisesti hyvin erilaisessa tilanteessa kuin nyt.

– Se Aki, joka nähtiin Temptation Islandilla oli kovan paineen alla. Minulla oli rakennusalan yritys ja koko omaisuus menossa juuri silloin vasaran alle, kun julkisuushype alkoi. Silloin menetinkin kaiken, mutta siitä alkoikin periaatteessa puhdas sivu ja uusi elämä.

Rita ja Aki nähtiin ensimmäisellä Temptation Island Suomi -kaudella vuonna 2015.­

Aki kertoo vaikeiden aikojen vahvistaneen hänen ja Ritan suhdetta entisestään. Kustomoituja moottoripyöriä rakentava Aki kertoo, että selvisi veloistaan tyhjentämällä koko moottoripyörätallinsa.

Temptation Island -kausi ihmetytti

Pariskunta kertoo katsoneensa viimeisintä Temptation Island -kautta ihmeissään.

– Se oli aivan kamalaa, Rita parahtaa ja jatkaa:

– Siellä ei yksikään ihminen puolustanut parisuhdetta kunnolla tai sitten heillä ei vain ollut hyvä parisuhde.

Rita kokee, että sarjan ensimmäinen kausi oli tunnelmaltaan hyvin erilainen.

– Meidän kaudella pienkin asia tuntui isolta asialta. Oli semmoista oikeanlaista meininkiä, mitä pariskuntien välillä pitääkin olla.

– Nyt tuntuu, että se on ihan sama kenen kanssa nukutaan. Nukutaan ihan ristiin ja ei mitään väliä, mitä toinen tekee. Erikoista touhua.

Rita ja Aki astelivat avioliittoon Porin Yyterissä 1. elokuuta vuonna 2015.­

Osa Temptation Island 3 -kauden pariskunnista on sarjan kuvausten jälkeen sanonut, että heistä annettiin tv:ssä aivan vääränlainen kuva. Sarjassa esiintyneet ovat olleet muun muassa sitä mieltä, että sarja on leikattu sensaationhakuisesti. Rita ei moisia syytöksiä sulata.

– Ei siellä niin väärää kuvaa voi antaa. Jos ei ole hölmö ja jos ei oikeasti tee mitään dorkaa, niin ei voi antaa dorkaa kuvaa. Tietenkin jos siellä on erilainen kuin arkielämässä, niin miksi ihmeessä on?

Haaveita vauvasta

Aki ja Rita ovat aiemmin puhuneet avoimesti haaveistaan perustaa perhe. Huhtikuussa Rita kuitenkin ilmoitti Instagramissa julkaisemassaan tekstissä ”vauvaprokkiksen olevan jäissä.”

– Se on nyt jäissä myös ainakin tämän Gladiaattori-viikon, Rita virnistää.

Rita sanoo ihmisten jatkuvasti kyselevän pariskunnalta vauva-aikeista.

– Tietenkin olemme itsekin alkujaan puhuneet, että tahdomme vauvan, mutta sitten se on ihmisillä jäänyt vähän päälle, että: ”No joko, no joko?”

Rita toteaa, etteivät kyselyt kuitenkaan häntä häiritse.

– Eivät kyselyt minua haittaa. Jos meillä ei ole lasta, niin ei se tee meistä mitenkään ihmeellisempiä tai huonompia. Se on vaan yksi asia muiden joukossa.

Rita kokee lapsettomuuden olevan Suomessa tabu, ja hän toivoisi asian suhteen avoimempaa keskustelua.

– Jos ei tule lasta, niin sitten voi sanoa ,ettei ole vielä tullut.

– Suomessa vähän liikaa ollaan hiljaa. Häpeillään ja salaillaan asioita, joita ei todellakaan tarvitse häpeillä ja salailla. Se on ihan arkipäivää, että pariskunnat menevät hakemaan hedelmöityshoidoista apua, eikä se natsaa heti.

– Välttämättä ei tarvitse hedelmöityshoidoista apua, mutta voi joutua yrittämään ehkä kymmenen vuotta. Ei siinä ole mitään hävettävää.

– Emme itse ole ainakaan vielä turvautuneet hedelmöityshoitoihin, katsotaan kuinka käy, Rita tuumaa.

Tällä hetkellä rakas Putin-koiran on Ritan ja Akin ainoa ”vauva”.­

Vauvakyselyt eivät ole myöskään Akia hetkauttaneet.

– Tiedämme itse, mitä haluamme ja olemme niin vahvoja keskenämme. Nyt elämme tätä päivää ja tämä päivä pitää murheen itsessään niin kuin huominenkin. Ja huominen on tulevaisuutta, Aki sanoo ja jatkaa:

– Aika näyttää. Kyllä tähän pieni toukka mahtuisi juoksemaan, pieni ihana tyttönen juoksentelemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?