Matti Nykänen yllättää: Uutta musiikkia luvassa – sanoittaa tällä kertaa itse - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Nykänen yllättää: Uutta musiikkia luvassa – sanoittaa tällä kertaa itse

Matti Nykänen kertoo IS:lle haaveilevansa omien kappaleiden sanoittamisesta.

Nykäsen tunnetut kappaleet, kuten Ehkä otin, ehkä en, eivät ole hänen itsensä tekemiä. Jatkossa voisi olla toisin.­

6.6.2017 10:31

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen hyräilee ääneen tuttuja melodioita Joutsenossa sijaitsevan kotitalonsa kahvipöydässä. Haastattelu ohjautuu automaattisesti Nykäsen keikkailuun ja musiikkiin.

– Keikoilla on edelleen mukava käydä, ja nyt alkaa jo olla sellainen fiilis, että uutta musiikkia kaivattaisiin, nelinkertainen olympiavoittaja sanoo.

– Ja kyllä tässä jossain vaiheessa uutta musiikkia myös tulee.

Nykäsen tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat esimerkiksi Elämä on laiffii ja Ehkä otin, ehkä en. Uran alusta, 1990-luvun alkupuolelta, lähtien monet hänen esittämistä biiseistään on tehnyt kitaristi Jussi Niemi. Nyt Nykäsellä on kuitenkin kerrottavanaan jotain todella yllättävää.

– Olen tässä jo pitkään pohdiskellut, että olisi kiva sanoittaa itsekin pari biisiä. Se on suuri unelmani, ja sitä asiaa mä myös vien koko ajan eteenpäin. Aion todella sanoittaa jotain, Nykänen kertoo.

– Olen pääosin tyytyväinen minulle tehtyihin kappaleisiin, todellakin. Haluaisin kuitenkin saada omat aihioni jossain määrin kuuluviin. Olen raapustellut mielessäni tiettyjä sanajuttuja, ja nyt kyse ei ole kuuluisista sloganeistani.

Milloin omien biisien sanoittamien voisi olla realismia?

– Tarvitsen tietysti ensin sävellykset, joihin tehdä niitä, mutta se ei ole ongelma. Niitä kyllä järjestyy. Uskoisin, että muutaman vuoden sisällä mulla lienee yksi tai kaksi kappaletta tehtynä, Nykänen aprikoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?