Viihde

Suomen ainoa Selviytyjät-voittaja sanoo suorat sanat uusista julkkiskilpailijoista – hämmentäviä neuvoja: ”Hajuton ja mauton pärjää parhaiten”

Julkaistu:

selviytyjät
Selviytyjät-kilpailun vuonna 2013 voittanut Jarkko Kortesoja uskoo, että uudesta Selviytyjät-kaudesta tulee paljon viihdyttävämpi kuin se, millä hän itse kilpaili.
Nelonen julkisti maanantaina, että kansainvälinen menestysformaatti Selviytyjät nähdään suomalaisversiona ensi vuoden keväällä. Survivor-nimellä Yhdysvalloissa vuonna 2000 alkanut sarja nähtiin suomalaisversiona viimeksi vuonna 2013 MTV3-kanavalla. Sarja perustuu ruotsalaiseen Robinson-formaattiin.

Ilta-Sanomat tavoitti Suomen ensimmäisen Selviytyjät-kauden vuonna 2013 voittaneen Jarkko Kortesojan. Parhaillaan Ranskassa sukelluslomasta nauttiva Kortesoja ei ollut tietoinen uudesta Selviytyjät-kaudesta, mutta on uutisesta selvästi innoissaan.

– Uskon, että ohjelma tulee olemaan katsotumpi ja suositumpi, koska julkkikset osaavat antaa itsestään paljon enemmän. He tietävät, mitä ohjelmalle pitää antaa. Kun sinne viidakkoon pannaan ihan tavallinen Pesonen, kuten mekin oltiin, niin emme osanneet antaa itsestämme niin paljon, Kortesoja pohtii.

Yksi asia Kortesojaa on jälkeenpäin ohjelmasta jäänyt mietityttämään, se että hän piti jopa kameraa vihollisenaan. Minkäänlaista esiintymiskoulutusta Selviytyjät-kisaajille ei Kortesojan mukaan järjestetty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meidät lyötiin aivan suoraan kameran eteen. Ei sanottu mitään, tavarat vietiin pois ja annettiin vaan ne tarpeelliset tavarat, jotka meillä sai olla. Sen jälkeen meidät lyötiin saarelle kilpauinnilla, Kortesoja muistelee.

– Ainut asia, joka jäi kaivertamaan oli, että en sanonut kameralle ajatuksiani. Kilpailijoiden lisäksi taistelin jopa kameraa vastaan, jolloin kaikki ihmettelivät: ”Kuka v**** toi äijä on?”


Kortesoja muistelee, kuinka häntä kuvailtiin ohjelman aikaan hajuttomaksi ja mauttomaksi. Eli juuri sellaiseksi kuin hän pyrkikin olemaan.

– Kyllähän siitä vähän tyhmä tunne tuli, vaikka se olikin roolini olla siellä.

– Uskon, että julkkikset osaavat vuodattaa kameroille kaikki tuntemuksensa. Olen ihan varma, että tästä tulee paljoon viihdyttävämpi.

Julkkiskilpailijoista Kortesoja liputtaa eniten Kalle Palanderin, Mustan Barbaarin ja Janni Hussin puolesta.

– He ovat kaikki kovia kilpailijoita. Toisaalta Sampo Kaulanen on kansanmies ja tietää, mitä kansa haluaa kuulla.

– Kalle Palander, Musta Barbaari ja Janni Hussi tulevat menemään pitkälle, mutta jos he ovat liian ovat liian hyviä, niin sitten sampokaulaset äänestävät ne veke.

Ensimmäisenä kilpailusta Kortesoja uskoo putoavan sellaisen henkilön, joka alkaa esittää jotain muuta kuin. Kortesojalla on myös vahva veikkaus siitä, millainen kilpailija kisassa pärjää.

– Sellainen joka osaa olla hajuton ja mauton tarpeeksi pitkään, eikä osoita omaa vahvuuttaan kenellekään, se menee kaikista pisimmälle.

Eli samanlainen kilpailija, joka Kortesoja itsekin oli kuitatessaan sarjasta 50 000 euron voittopotin.

Viime kesänä Jarkko Kortesoja kertoi IS:lle, kuinka valmistautui Selviytyjät-kisaan sekä mihin käytti voittorahansa. Voit lukea haastattelun täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt