Yksi puhelu muutti Huutokauppakeisarin apumies-Markun elämän – nyt kaivinkoneenkuljettajalle tulvii suosiota ja erikoisia lahjoja naisilta - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksi puhelu muutti Huutokauppakeisarin apumies-Markun elämän – nyt kaivinkoneenkuljettajalle tulvii suosiota ja erikoisia lahjoja naisilta

Aki Palsanmäki pyysi ystäväänsä Markku Saukkoa mukaan supersuosittuun ohjelmaansa. Huomion määrä tuli apumies-Markulle täytenä yllätyksenä.

4.6.2017 14:39

Kun Suomen Huutokauppakeisari -ohjelmaan tarvittiin korjaustaitoista miestä, Aki Palsanmäki suositteli tehtävään ystäväänsä Markku Saukkoa. Syntyi apumies-Markku, joka on nykyään yhtä suosittu kuin Palsanmäetkin.

– Eihän hullua tarvitse paljoa yllyttää. Olin töissä, kun Aki soitti. Töiden jälkeen menin illalla kuvauksiin, kaivinkoneenkuljettajan hommia päätyökseen tekevä Markku kertoo IS:lle.

– Oli mielenkiintoista nähdä, miten onnistuu, että osaako olla kameroiden edessä. En ole kyllä katunut.

Kaupan päälle on tullut mediahuomio. Palsanmäen pariskuntaa voi pitää jo superjulkkiksina, mutta Markkukin saa osansa.

– Suosio tuli yllätyksenä. Olihan se aluksi outoa, kun kävi kaupassa tai torilla, ja ihmiset halusivat ottaa kanssani selfieitä. Julkkikseksi en miellä itseäni silti vieläkään. Vähän tämä kaikki ihmetyttää.

– Ehkä ikä on tuonut rohkeutta tai hulluutta. Tykkään höpötellä ihmisten kanssa. Totta kai tähän tottuu, kunhan syömässä saisi käydä rauhassa.

Sadat huutokauppaan tulevat ihmiset pääsevät seuraamaan Markun toimia lähietäisyydeltä.

Hyväkin puoli suosiossa on. Katsojat ovat oppineet, että vanhat puiset höylät kiinnostavat kirvesmiehen koulutuksen nuorena saanutta Markkua.

– Akilla oli kerran höyliä myytävänä. Kun ne ei menneet kaupaksi, niin ostin kaikki. Pian siitä tuli vitsi, ja aloin kerätä kokoelmaa.

– Etenkin naiset ovat hanakkana tuomaan lahjahöyliä. Koko ajan tulee harvinaisempia ja harvinaisempia. Kaikki ovat hienoja, erilaisia yksilöitä. Enää sellaisia ei tehdä.

Markku Huhtakallio Kangasalta (oik.) osti makkaraa apumies-Markulta.

Höyliä on jo noin 400. Vanhin on vuosimallia 1862. Markun haaveena onkin yksityinen kotimuseo.

– Tarkoitus on hankkia hyllyt ja laittaa kaikki näkösälle kotiin. Niitä on sitten mukava esitellä vieraille.

Markku pitää myös päivätyöstään, jossa riittää toisenlaisia haasteita. Parin viime vuoden aikana suurin osa työajasta on mennyt Metsä Groupin tulevan biotuotetehtaan maansiirtohommissa.

Markulla on kauhansa pelissä monessa muussakin asiassa. Vuoden 2019 SM-hiihdot Äänekoskella sivakoidaan uusilla latupohjilla, joita Markku on ollut muokkaamassa.

Käytännön töiden osaaminen on Markulla synnynnäistä, isä kun oli puuseppä. Osaaminen on arvossaan, kun huutokauppaan tulee tavaraa, joka vaatii korjaamista.

Nykyajan uusavuttomuus on ilmiö, jota näppärä mies ei ymmärrä.

– Ihmetyttää, ettei yksinkertaisia töitä enää osata. Jos joku menee rikki, niin se heitetään pois. Pienellä korjauksella voi saada aikaan paljonkin.

Vaikka Markku monitoimimiehenä tunnetaankin, niin kaikella on rajansa.

– Meklariksi minulla ei ole puhelahjoja. Eikä oma tv-show ole suunnitteilla!

Jutun pääkuvana olevalla videolla ja alla olevalla videolla näet lisää Markun seikkailuja Huutokauppakeisari-ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?