Raiskaukset ja murhat salliva tosielämän ”Nälkäpeli” peruttiin viime hetkellä – venäläismiljardööri myönsi huijauksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Raiskaukset ja murhat salliva tosielämän ”Nälkäpeli” peruttiin viime hetkellä – venäläismiljardööri myönsi huijauksen

Venäläisen tosi-tv-sarjan Game 2: Winterin kuvausten piti alkaa heinäkuussa. Nyt ohjelmaa luotsannut miljardööri on kertonut ohjelman olleen huijausta.

3.6.2017 17:25

Viime syksynä maailmalla kohistiin venäläisestä Game2: Winter -tosi-tv-sarjasta, joka ohjelman tekijöiden mukaan tulisi olemaan kaikkien aikojen julmin tosi-tv-sarja.

Venäläistuottajat kertoivat BBC:lle, että jopa raiskaukset ja murhat olisivat kuvauksissa mahdollisia. Ohjelman tekijöiden mukaan kilpailijat vietäisiin Siperian luonnon armoille, jossa he joutuisivat selviytymään Novosibirskiä ympäröivässä metsässä karhujen ja susien armoilla.

– Torjumme kaikki osallistujien vaatimukset, vaikka nämä tapettaisiin tai raiskattaisiin. Meillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Se selviää asiakirjasta, jonka osallistuja allekirjoittaa ennen sarjan alkamista, järjestäjät korostivat haastatteluissa.

Sitkein sissi voittaisi 1,5 miljoonaa euroa. Ohjelmaan haki kilpailijoita ympäri maailmaa, myös Suomesta. Big Brother -tosi-tv-sarjasta tuttu Antti Kurhinen oli yksi niistä uskaliaista, jotka halusivat lähteä testaamaan kestävyyttään Siperiaan.

Kaiken piti olla valmista heinäkuussa alkaviin kuvauksiin, mutta nyt kohureality on saanut yllättävän käänteen.

Game2: Winter -sarjan sivustolle on ilmestynyt venäläismiljardööri Jevgeni Pjatkovskin videotervehdys, jossa hän sanoo, ettei järjestäjillä ollut aikomustakaan kuvata sarjaa.

– Se oli huijaus, Pjatkovski sanoo ja selittää videolla halunneensa testata kuinka helppoa on saada ilmaista mainosta.

The Siberian Times kertoo miljardöörin raivostuttaneen ohjelmaan hakeneet kilpailijat, tv-katsojat ja mainostajat. The Siberian Timesin mukaan monet ovat myös arvuutelleet sosiaalisessa mediassa, että pakotettiinko Pjatkovski luopumaan projektista sen aiheuttaman kohun takia.

Jos kuva ei näy, niin katso se tästä.

Venäläismedian mukaan monet kilpailijat olivat myös maksaneet 10 miljoonaa ruplaa, eli noin 154 000 euroa päästäkseen mukaan ohjelmaan.

Pjatkovski sanoo videolla, että rahat tullaan palauttamaan paikkansa kisasta ostaneille ihmisille.

Ohjelmaan kilpailijoiksi valitut ihmiset kertovat tuntevansa itsensä höynäytetyksi. Ruotsalainen Mats Goldberg sanoo Aftonbladetin haastattelussa kokevansa, että miljardööri on käyttänyt häntä ja muita kilpailijoita hyväksi.

– Tunnen itseni typeräksi. En pidä siitä, että venäläismiljardööri Jevgeni Pjatkovski on törkeästi saattanut minut naurunalaiseksi, Goldberg puhisee.

Katso kuva myös tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?