Laulaja Juhamatin, 67, suosion vuodet rikkoivat avioliiton – 250 keikkaa vuodessa oli liikaa: ”Kyllä siinä perhe kärsi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Juhamatin, 67, suosion vuodet rikkoivat avioliiton – 250 keikkaa vuodessa oli liikaa: ”Kyllä siinä perhe kärsi”

Jo 50 vuotta Suomen lavoja kiertänyt laulaja Juhamatti ei osaa olla paikoillaan.

Viime vuodet Juhamatti on esiintynyt 50 keikan vuosivauhdilla, mutta nyt kalenteri on aiempaa täydempi.­

3.6.2017 19:23

Laulaja Juhamatti, 67, ajatteli jo vuosia sitten, että ottaa elämässään hieman rauhallisemmin ja tekee muutamia kymmeniä keikkoja vuodessa. Hän oli jopa Lapuan Virkiän joukkuejohtajana ja nautti siitä pestistä todella paljon. Ihmiset kuitenkin alkoivat kysellä yhä enemmän miehen musiikin perään, ja kun pari vuotta sitten ilmestyi suosikiksi noussut hittikokoelmalevy, ihmiset innostuivat.

Se oli Juhamatin mukaan sitten siinä. Hän alkoi kaivata entistä enemmän lavoille. Viime vuodet mies on esiintynyt 50 keikan vuosivauhdilla, mutta nyt kalenteri on aiempaa täydempi.

– Pitkä on ollut taival ja kyllä se niin on, että tunnen jälleen vetoa keikoille, vahvoja tulkintoja sisältävän Jylhämaa-levyn juuri julkaissut Juhamatti sanoo.

Mies viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa, sillä Juhamatin varsinainen ura alkoi 1967. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta siitäkin, kun laulaja julkaisi hitiksi nousseen levynsä Fanny Fanny. Vuosikymmeniin on mahtunut paljon levyjä ja kultalevyjä puhumattakaan hiteistä: Anna, Volga, Rakasta mua juuri näin, Suo itsellesi aikaa ja Mikä sulle oikein tuli sekä Niin paljon kuuluu rakkauteen.

Uran alussa Juhamatti oli naimisissa ja teki suosion huumassa peräti 250 keikkaa vuodessa. Liitosta syntyi kaksi, jo nyt aikuista lasta Jarno ja Henna. Kova työtahti kuitenkin verotti parisuhdetta ja liitto päättyi eroon.

– Kyllähän siinä perhe kärsi, mutta toisen vaimon kanssa olen ollut jo 25 vuotta. Tästä liitosta minulla on Jesse, 23, ja Neea, 20.

– Meillä on mennyt Selli-vaimoni kanssa todella hyvin, sillä olen oppinut tasapainottamaan työn ja perhe-elämän, neljän lapsenlapsen isoisäksikin tullut laulaja kertoo.

Liitto on jo kauan ollut niin vakaalla pohjalla, ettei Juhamatti usko vaimoa harmittavan hänen lisääntyvät keikat.

– Äitini lauloi kuorossa 60 vuotta joten vielä on meikäläisellä taivalta jäljellä, hän naurahtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?